Aflat in vizita la Washington, liderul PSD Victor Ponta a declarat joi seara, intr-o interventie la Antena 3, ca liderul liberal Crin Antonescu nu a mers in SUA pentru ca au stabilit anterior ca, in timpul vizitelor externe pe care le vor face, unul dintre cei doi copresedinti ai USL sa ramana la Bucuresti, avand in vedere "situatia din Romania".

Intrebat de ce copresedintele USL Crin Antonescu nu l-a insotit in vizita la Washington si daca intre el si acesta exista "o relatie mai rece sau tensionata", Victor Ponta a declarat: "Dimpotriva, am discutat cu Crin Antonescu la inceputul lunii ianuarie, ne-am stabilit o agenda comuna, am stabilit ce vizite externe vom face si ca le vom face pastrand unul dintre cei doi copresedinti la Bucuresti, pentru ca situatia din Romania solicita acest lucru".

Astfel, Ponta a mentionat ca vizita facuta impreuna de cei doi la Bruxelles (la sfarsitul lunii ianuarie, n.r.) a fost o exceptie, pentru ca "am plecat dimineata si ne-am intors seara" si ca, in continuare, Crin Antonescu urmeaza sa faca o vizita in Olanda, unde va discuta despre aderarea la Spatiul Schengen, iar el va merge in Danemarca, tara care detine presedintia semestriala a UE. "Ne completam", a spus Ponta.

Totodata, liderul PSD a declarat ca si-ar dori sa-l vada pe prim-ministrul Ungureanu mergand in Consiliul European sa semneze tratatul fiscal al UE in numele Romaniei, si nu sa-l vada "mereu pe presedintele Traian Basescu mergand si acolo unde-i intra in atributii, si acolo unde nu-i intra in atributii".

Cu privire la presupusele tensiuni din USL, Victor Ponta a sustinut ca "opozitia este la fel de unita ca si acum un an". "Suntem toti trei, si eu si dl Antonescu si dl Constantin, dincolo de a fi destul de tineri atat biologic cat si politic, supusi in fiecare zi dezinformarilor, presiunilor. Nu exista pentru puterea actuala o alta speranta pentru a se salva decat sa distruga unitatea opozitiei, iar asta ne va tine impreuna indiferent ce ni se va sopti... Din punctul meu de vedere, garantia este de 101% pentru unitatea opozitiei", a mai spus Ponta.