​Rasvan Popescu, presedintele CNA, a facut mai multe declaratii vineri seara, la B1 TV, in cadrul emisiunii "La taifas", in legatura cu sanctionarea postului de televiziune Antena 1. Rasvan Popescu a spus ca discutiile cu membrii postului "s-a dus in termeni de tabloid". Reamintim ca postul de televiziune a fost sanctionat dupa ce, in cadrul emisiunii "Un show pacatos", difuzata in direct, in noaptea de 13 spre 14 februarie, incepand cu ora 23:00, a fost difuzata o inregistrare in care fostul premier Emil Boc apare nud, filmat din spate, in timp ce se pregatea sa se imbrace intr-un vestiar.

Presedintele CNA a povestit despre intalnirea avuta cu reprezentantii postului Antena 1 si despre faptul ca au existat 150 de reclamatii in urma difuzarii filmuletului. Reprezentantii postului de televiziune au incercat sa-si justifice gestul spunand ca a fost un demers de interes public, destinat sa atraga atentia asupra asa-zisei "probleme" a sigurantei fostului prim-ministru al Romaniei. Rasvan Popescu a adaugat ca aceste argumente nu au fost foarte solide, iar intreaga discutie cu reprezentantii postului "s-a dus in termeni de tabloid".

Seful CNA a declarat ca Antena 1 si-a recunoscut partial greseala, desi in trustul Intact au existat voci care au spus ca s-a facut rau si ca limita a fost depasita.

Rasvan Popescu a afirmat ca decizia de amendare a postului Antena 1 a fost luata in unanimitate, ceea ce a aratat ca "indignarea in randul publicului a fost destul de mare". De asemenea, au existat plangeri, pe langa cele venite din partea telespectatorilor, chiar din partea unui cabinet parlamentar si din partea Avocatului Poporului, care primea la randul sau reclamatii.

Intrebat de ce postul de televiziune OTV a fost amendat, iar Antenei 1 i-a fost suspendat timpul de emisie vreme de 10 minute, Rasvan Popescu a subliniat ca o intrerupere de program "este cel mai grav lucru care se poate intampla unei televiziuni", potrivit legii. Presedintele CNA a explicat ca la OTV s-a acordat amenda maxima deoarece filmuletul a fost difuzat "in bucla". Referitor la sanctionarea postului Antena 1, presedintele CNA a sustinut ca s-au avut in vedere si sanctiunile aplicate in ultimul an, precum si gravitatea faptei.

Totodata, Rasvan Popescu a declarat ca, prin difuzarea filmuletului, s-a incalcat dreptul la viata privata, la propria imagine, chiar si la reputatie.