Adrian Nastase a vorbit la B1 TV despre relatiile Romaniei cu Serbia sustinand ca din timpul mandatului sau nu s-au facut pasi importanti in aceasta directie. Fostul premier apreciaza ca sarbii nu au rezolvat nicio problema in ce priveste minoritatea romaneasca, dar crede ca presiunea pusa de Romania la ultimul summit nu a fost benefica deoarece marile puteri occidentale nu au inteles demersul nostru.

"Ani de zile nu s-a facut niciun pas in aceasta directie si deodata am pus presiune la acel summit starnind uimirea germanilor, olandezilor etc., mari puteri care s-au obisnuit sa faca si sa desfaca fara sa ne intrebe pe noi", a declarat acesta.

Nastase a criticat si atitudinea presedintelui Basescu spunand ca acesta vorbeste prea mult inainte de a merge la marile intalniri internationale spunand ce are de gand sa faca acolo si cu cine sa se intalneasca dand posibilitatea partenerilor de negociere sa-si schimbe strategia in defavoarea noastra.

"Basescu vorbeste prea mult inainte si spune ce va face el cu ursul in padure, iar cand se intoarce ne zice ca ursul a trecut pe langa el si nu s-au intalnit. Diplomatia nu trebuie sa fie ascunsa, dar tacuta, trebuie sa-ti cauti in liniste o masa critica de sustinere pentru tine", a declarat liderul social-democrat care mai spune ca presedintele incearca sa compenseze "acest deficit din plan extern printr-o supracomunicare pe plan intern".

emisiunea este in desfasurare