Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seara, la emisiunea "Foc incrucisat", difuzata de TVR Info, ca planul B, gandit pentru cazul in care Uniunea Sociala Liberala nu va obtine 50% din mandate, este introducerea unei interdictii de colaborare cu PDL in statul celor trei partide ce formeaza alianta. Acest lucru urmeaza sa fie pus in practica cu ocazia congresului extraordinat al USL programat pentru data de 7 aprilie.

Intrebat daca USL si-a facut un plan secundar, in pofida convingerii ca va obtine 50%+1 din voturi, Victor Ponta a declarat: "Cel putin la locale, eu, spre exemplu, nu cred ca vom lua ca vot politic 50% pentru ca, la locale, votul politic este mai putin important ca persoana. La parlamentare, unde votul este foarte politic, oricat de bun este un primar al PDL nu va putea sa ii convinga pe oameni sa ii voteze pe parlamentarii PDL, iar acolo scorul va fi mai mare."

"Dincolo de asta, in varianta in care, si nu este exclusa, de a nu lua 50 % din mandate, planul B este foarte simplu si foarte clar. Pe 7 aprilie, cand avem, toate cele 3 partide, un congres extraordinar, la toate cele 3 partide in statut se va trece o interdictie expresa de a colabora cu PDL. Atat", a explicat co-liderul USL.

Presedintele social-democrat a exclus colaborarea cu PDL in cazul in care Uniunea nu obtine voturile necesare si sunt abordati in vederea unei coalitii pentru guvernare. "Noi nu o sa putem, nici daca o sa vrea Ponta sau Antonescu sau Daniel Constantin, sa colaboram. E posibil sa avem o colaborare si cu alta forta politica, nu PDL", a declarat Ponta.

"Si daca dupa alegeri vreau eu, Victor Ponta, alianta cu PDL, sau Crin Antonescu sau Daniel Constantin, nu o sa putem sa o facem decat prin chemarea unui alt congres al partidului care sa modifice [n.r. statutul partidului]", a intarit liderul PSD.