Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o emisiune la Digi 24, ca pentru continuarea progreselor in lupta anticoruptie si in reformarea sistemului judiciar trebuie mers mai departe pe ideile Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), sustinand totodata ca, cel putin inca un an, "ar trebui sa se pastreze un gen de mecanism, o supervizare pe justitie".

Intrebat cu privire la strategia anticoruptie a USL, daca va ajunge la guvernare, liderul PSD a declarat ca "trebuie mentinute institutiile create cu suport european, precum DNA si ANI, dar acestea sa devina mai independente". "Cred ca seful DNA nu mai trebuie numit de presedinte, ci de CSM", a spus Ponta.

"Cred ca trebuie sa mergem mai departe pe ideile MCV, chiar daca ne deranjeaza. MCV trebuia sa se incheie de mult, dar sunt de parere ca, cel putin pentru primul an al guvernarii noastre, ar trebui sa se pastreze un gen de mecanism, un fel de supervizare pe justitie. Nu am orgoliul ca vin altii... chiar si la Schengen: de ce sa nu primim experti la vami, fie ei olandezi, danezi, englezi? Avem ceva de ascuns? Pentru ca acolo exista coruptie. De fiecare data cand ne opunem la asemenea lucruri starnim suspiciuni ca de fapt avem ceva de ascuns", a mai aratat Ponta.