Invitat la emisiunea "Foc Incrucisat" de la TVR Info senatorul PSD Titus Corlatean a discutat despre paritatea PSD-PNL si despre alegerea lui Nicolae Timofti in functia de presedinte a Republicii Moldova.

Privind paritatea PSD-PNL Titus Corlatean a declarat ca: "PSD are in functii mai multi parlamentari fata de celelalte partide si clar este un dezechilibru" dar ca PSD "respecta intelegerile luate", a continuat senatorul PSD.

Titus Corlatean a discutat si despre problemele din sistemul judiciar din Romania: "In sistemul magistraturii si in sistemul public sunt probleme mari si va trebui aplicata o balanta comuna pentru toti".In aceeasi ordine de idei senatorul PSD a vorbit si despre dosarul Zambaccian: "O incalcare flagranta a legii in dosarul Zambaccian. Procurorul ar trebui arestat" daca Nastase nu va fi condamanat.

Despre alegerea lui Nicolae Timofti

"Nicolae Timofti este omul care poate asigura echilibru si alegerea sa a adus stabilitatea de care avea nevoie Republica Moldova", spune senatorul PSD.

"Prezenta mea si a colegilor mei senatori in R.Moldova a fost aceea de a forma o comisie parlamentara comuna pentru a ajuta la integrarea in UE a R.Moldova... Comunistii moldoveni nu au fost la aceasta reuniune dar noi o sa-i invitam la discutii si la Bucuresti", a declarat Corlatean

Decizia lui Vladimir Voronin de a nu candida la viitoarele alegeri din R.Moldova a fost salutata de senatorul PSD

Referinduse la tensiunile cu Bulgaria liderul social-democrat sustine ca "lucurile acestea nu se transeaza prin presa ci trebuie sa purtam runde de negocieri diplomatice cu oficialii bulgari".