Generalul Decebal Ilina, fost sef al Directiei de Informatii Militare al Directiei Contraspionaj Militar, a declarat joi seara, in emisiunea "24 intr-o ora" difuzata de Digi 24, ca retragerea personalului auxiliar si a familiilor celor care lucreaza in ambasada Romaniei de la Damasc (Siria) "e o practica diplomatica, membrii familiilor se expun inutil la niste riscuri colaterale. E mai bine sa ramana numai diplomatii activi care incearca sa gaseasca punti si sa pastreze viu dialogul cu oficialii sirieni. Consilierul presedintelui Traian Basescu, Iulian Fota, a declarat in cadrul aceleiasi emisiuni ca " este foarte important sa gasim o cale ca situatia complicata cu multi oameni nevinovati prinsi la mijloc sa fie rezolvata".

"Nu as vrea sa speculez pe aceasta situatie, sunt masuri corecte. Este foarte important sa gasim o cale ca situatia complicata cu multi oameni nevinovati prinsi la mijloc sa fie rezolvata. Razboaiele in general sunt instrumente foarte periculoase. Razboiul cand il incepi nu-l mai controlezi si poti ajunge in situatia in care te controleaza el pe tine", a declarat consilierul prezidential.

Amintim ca Ministerul Afacerilor Externe a hotarat , joi, retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc. MAE a reiterat recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul sirian, sa-l paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale (aeriene, navale si terestre).