Fostul premier britanic a vorbit intr-un interviu la Antena 3 despre situatia din Romania si Europa si despre pozitia Marii Britanii fata de zona euro. Blair s-a ferit sa ofere raspunsuri transante sau "sa arate cu degetul" problemele din Romania subliniind insa ca slabiciunile se vad peste tot si sunt la toate nivelurile, iar politica noastra trebuie sa evolueze rapid ca sa ajunga din urma democratiile cu traditie din Occident.

"Aveti un potential mare din punct de vedere economic, aveti resurse...si printul Charles spune acest lucru peste tot si lauda Romania", spune Blair care crede ca e nevoie ca punctele forte ale tarii noastre sa se manifeste mai mult. Vorbind despre viitorul Europei, acesta sustine ca trebuie sa separam problemele pe termen scurt de cele pe termen lung, sa trecem peste problema monedei unice. "Europa unita este o optiune buna in acest moment", a declarat fostul premier britanic.

Acesta a refuzat sa raspunda ce ar face daca ar fi prim-ministru al Romaniei spunand ca "politica voastra este pentru voi, nu pentru mine".

"Cred ca trebuie sa construiti economia, sa largiti infrastructura, sa rezolvati anumite probleme politice care domina alegerile, trebuie sa va concentrati asupra unor reguli previzibile pe care oamenii sa le accepte, dar si mediul de afaceri si trebuie sa accesati capitalul financiar al lumii", a continuat Blair.