Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a declarat miercuri, la Romania TV, ca garanteaza pentru neutralitatea institutiei pe care o conduce si ca este surprins de declaratiile fostului ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde, privind "starea de stat politienesc" si interceptarile telefonice, informeaza Agerpres.

"Ma mira faptul ca un fost ministru al Apararii [...] face asemenea declaratii, intr-un fel ma mira. Nu ne intereseaza, la nivelul SRI, cine pleaca, de la ce partid pleaca si unde pleaca. Eu garantez pentru neutralitatea serviciului, in orice circumstante, indiferent de puterea politica existenta in stat la un moment dat", a declarat George Maior.

"Nici SRI, nici Directia de Informatii Caras-Severin nu se vor subordona vreodata politic cuiva, vor ramane perfect independente si neutre, indiferent de evolutia politica a tarii, care nu ne intereseaza. Daca aceste valori de neutralitate si independenta l-au deranjat pe domnul Frunzaverde, este o cu totul alta problema", a precizat directorul SRI.

Maior a mai precizat ca SRI este "ultracontrolat in sistemul guvernamental si parlamentar".

Referindu-se la declaratiile lui Sorin Frunzaverde cu privire la "statul politienesc", directorul SRI a precizat ca, din perspectiva sa, acestea sunt de natura politica si nu s-au referit la SRI.

"Observ ca domnul Frunzaverde nu s-a referit la SRI, dar, avand in vedere ca intr-adevar SRI este si autoritate nationala in domeniul interceptarii comunicatiilor [...], as putea comenta fara a incerca sa intru intr-o polemica la aceasta declaratie de tip politic pe care a dat-o domnul Frunzaverde", a declarat seful institutiei pentru postul de televiziune citat.

George Maior a precizat, de asemenea, ca presedintii de consilii judetene, inclusiv Sorin Frunzaverde, beneficiaza de informatii de la SRI, daca au certificat eliberat de Oficiul Registrului National pentru Informatii Secret de Stat.