Secretarul general al democrat-liberalilor, Ioan Oltean, a declarat miercuri seara la TVR Info ca o delegatie a partidului ar urma sa se deplaseze in cursul zilei de joi in judetul Caras-Severin pentru a-i identifica pe primarii si liderii de organizatii locale care nu se vor alatura lui Sorin Frunzaverde si care vor asigura continuitatea politica a PDL in acest judet.

"Probabil va merge presedintele partidului (n.r. Emil Boc) si probabil voi merge si eu. Inca nu am stabilit exact, dar maine (n.r. joi) o vom face. Vom merge si vom incerca sa-i identificam pe cei care nu s-au asociat cu Sorin Frunzaverde in aceasta aventura politica, pentru a-i grupa, a-i reaseza intr-o structura politica organizata. Incercam sa asiguram continuitatea actului politic al PDL acolo si sa pregatim alegerile locale", a declarat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL a mai declarat ca in cazul in care senatorul Iosif Secasan va pleca din partid Puterea va avea ''o mare problema'' la Senat: "Daca senatorul de la Caras-Severin (Iosif Secasan - n.r.) il va urma pe Sorin Frunzaverde avem o mare problema la Senat unde deja am pierdut majoritatea. Suntem minoritari. Ramane sa vedem daca acest lucru se va produce si sa vedem si in functie de aceasta care va fi strategia noastra imediata la nivelul Senatului".

Ioan Oltean si-a exprimat speranta ca nu vor mai avea loc plecari ale altor lideri ai partidului si a catalogat plecarea lui Sorin Frunzaverde drept o tradare si o lasitate: "Acesta tradare daca vreti, cat de ciudat suna acest cuvant, dar este o tradare si o lasitate din partea unui lider politic".