​Europarlamentarul PDL Cristian Preda invitat la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3 a discutat despre excluderea sa din PDL. Cristian Preda a avut un ton moderat, refuzand sa comenteze virulent aceasta chestiune: "Nu vreau sa transform excluderea mea din PDL intr-o chestiune personala, dar eu ma consider cel mai important adversar al USL-ului".

Cristian PredaFoto: captura Antena 3

Cristian Preda a reufzat sa comenteze declaratia presedintelui PDL, Elena Udrea, privind motivatia excluderii din partid: "Cristian Preda a dorit sa-si faca imagine de pe urma partidului si cateodata in PDL trebuie sa faci si ce ti se cere nu doar ce vrei". Refuzul de a comenta aceasta declaratie a fost motivat prin dorinta de a nu intra intr-o polemica cu presedintele PDL, Elena Udrea. Acesta a continuat sustinand ca a fost surprins de aceasta excludere din partid si ca o sa solicite colegilor din Biroul Permanent National sa-si motiveze decizia.

Cristian Preda a comentat si motivul pentru care nu a sustinut canditatura lui Silviu Prigoana la Primaria Capitalei : "Eu nu am sustinut candidatura lui Silviu Prigoana pentru ca acesta sustine legea privind pedeapsa capitala in Romania. Acum Silviu Prigoana a votat pentru excluderea mea din partid".

Intrebat fiind despre situatia sa actuala in Parlamentul European si daca va continua sa reprezinte PDL in forumul european acesta a refuzat sa comenteze: "Inca sunt membru PDL si pana cand decizia de excludere a mea din partid nu o sa fie definitiva refuz sa formulez un raspuns in aceasta chestiune".

Alte declaratii:

  • "Consider ca este bine sa fiu smerit in fata cetatenilor nu in fata sefilor de partid"
  • "Consider ca este principiu fundamental ca un om care este cercetat penal sa nu dea lectii de morala  public asa cum face de exemplu Adrian Nastase"
  • "Eu am protestat impotriva taierilor salariale si am incercat sa ma opun acestei decizii"
  • "S-ar putea sa fiu penalizat pentru felul in care inteleg eu lumea politica"