Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, actual presedinte al PDL Bucuresti, a declarat in cadrul emisiunii "Ultimul cuvant", difuzata de B1 TV, ca verdele va fi culoarea de campanie a PDL la alegerile din Capitala. "Eu am fost de parere ca un brand poate sa oboseasca si atunci poti sa faci o schimbare de culoare", a precizat Udrea.

Elena UdreaFoto: Hotnews

Elena Udrea a afirmat ca sigla partidului a ramas portocalie, "insa pentru aceasta campanie vrem sa venim cu o culoare proaspata, moderna, atractiva, care sa inspire prospetime, grija pentru mediu, forta, o culoare care sa insoteasca foarte bine mesajul PDL-ului".

Referitor la staff-ul de campanie al lui Silviu Prigoana pentru campania electorala din Bucuresti, Elena Udrea a mentionat ca, de data aceasta, "avem mai multe locomotive". "Acum, fiecare candidat trage prin efortul propriu, candidatul trebuie sa fie ca o umbrela peste toate celelalte candidaturi. Fiecare campanie se subscrie campaniei partidului la nivel de Bucuresti. Exista un mic staff propriu care se ocupa de candidat, dar staff-ul de campanie este cel al PDL Bucuresti", a continuat presedintele PDL Bucuresti.

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului a declarat ca toti candidatii au fost inclusi in sondaje inca din toamna si ca acestia au fost selectati ca urmare a acestor date.

Intrebata de realizatorul emisiunii care este sloganul de campanie al candidatului pentru Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, Udrea a anuntat ca sloganul se va lansa o data cu programul de campanie din data de 4 mai. "S-a analizat foarte atent si prestatia actualului primar general, domnul Oprescu. Stim exact care sunt realizarile lui si care este perceptia bucurestenilor la adresa sa. Se va tine cont de golurile lasate de Sorin Oprescu. Sunt foarte multe lucruri pe care le-a promis si pe care nu le-a facut. Mesajul nostru tine cont de asteptarile bucurestenilor si de experienta candidatului", sustine Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat ca Silviu Prigoana este un bun manager, a construit o afacere importanta, "chiar legata de ceea ce ii lipsteste Bucurestiului in acest moment - salubritatea. Domnul Sorin Oprescu nu a folosit intrumentele pe care eu i le-am creat". (referire la fatadele cladirilor).

In ceea ce priveste un posibil slogan de campanie pentru Silviu Prigoana, Elena Udrea a aratat ca "Bucurestiul are nevoie de curatenie, iar Silviu Prigoana stie sa faca curatenie. Un Bucuresti curat si sigur in toate aspectele lui". Udrea a mentionat ca are o mare preocupare pentru patrimoniu si spera ca Silviu Prigoana sa opreasca distrugerea cladirilor de patrimoniu.

Despre campania electorala a lui Silviu Prigoana:

Discutand despre campania lui Siviu Prigoana si daca aceasta va fi un fel de antiteza cu mandatul de primar al lui Sorin Oprescu, Elena Udrea a declarat ca "pe mine nu ma intereseaza ce promit ceilalti candidati. Cel mai important lucru - trebuie sa vina ceva care sa aiba o viziune, sa stie catre ce vrea sa duca acest oras, un oras in care este foarte greu sa creezi locuri de munca si sa atragi investitori, un oras care se murdareste de la o zi la alta. Noi vom incerca sa continuam toate investitiile si proiectele incepute de fostii primari, altele trebuie continuate. Sunt si alte proiecte care au fost gandite - Statia de epurare de la Glina. Toate acestea, conform unei viziuni de dezvoltare a Bucurestiului, se vor regasi in viziunea lui Silviu Prigoana".

"Noi stim exact cat de multe a promis Sorin Oprescu si cum nu a facut nimic. Nu a reusit, desi a promis, sa ia cainii maidanezi pe de strada, a promis 40.000 de locuri de parcare, nu a facut nici unul. Sunt foarte multe lucruri promise si nu le-a facut. Mesajul candidatului nostru tine cont de asteptarile bucurestenilor", a incheiat Elena Udrea.

Despre eventuala demisia din PNL a lui Andrei Chiliman

"Ne-a facut o surpriza USL, sa vedem ca se cearta pe fotoliile de primar si ca nu au fost in stare sa-si desemneze candidatii la primarii. Domnul Chiliman a fost cumva, inteleg, s-a opus deciziei PNL-ului de la nivel national si a fost schimbat din functie. Ceea ce se intampla acum la PNL Bucures va crea o slabiciune USL-ului".

Alte declaratii:

  • In ceea ce priveste protocolul cu PNTCD Bucuresti: "PDL-ul va sustine PNTCD pentru a intra in parlament in viitor, nu este o alianta electorala, ei merg cu liste proprii. Vom face actiuni in comun si ne vom sustine candidatii si membrii de partid". 
  • "Sulfina Barbu este o femeie extrem de ambitioasa, care duce lucrurile la capat, a fost de doua ori ministru, este candidatul potrivit in sectorul 4 pentru a-l infrunta pe Cristian Piedone. Este un om de partid, a pornit din Primaria Capitalei, are experienta. A fost o propunere, iar raspunsul a fost instantaneu si pozitiv".