Crin Antonescu presedintele PNL invitat la emisiunea "Realitatea la raport" de la Realitatea TV a discutat despre privatizarile din Romania acuzand guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu ca face jocurile politice ale unor mari puteri internationale: "Cred ca privatizarile din ultima perioada sunt doar niste jocuri politice, fiind interese mai mari din afara iar Mihai Razvan Ungureanu a fost investit in functia de prim-ministru pentru a reprezenta aceste interese"

Crin AntonescuFoto: Captura Realitatea TV

A continuat precizand ca USL nu este impotriva privatizarii ca proces economic dar ca "pentru bugetul Romaniei privatizarea Cupru Min nu este un castig". A mers mai departe lansand doua ipoteze cu privire la afacerea Cupru Min - Chevron: "Sunt doua ipoteze: Una, dar nu vreau sa cred ca este cea adevarata, ipoteza ca este un tun al actualului guvern condus de MRU sau a doua, care pare mai veridica, ipoteza ca este doar un joc politic, fiind interese mai mari din afara iar Mihai Razvan Ungureanu a fost investit in functia de prim-ministru pentru a reprezenta aceste interese".

A concluzionat discutiile privind privatizarile acuzand guvernul ca procedeaza exact ca o organizatie secreta neinformand opinia publica: "Guvernul procedeaza exact ca o organizatie secreta. Cei de la Chevron nu au nicio vina, nu au nicio obligatie sa informeze opinia publica cu privire la contractele semnate".

Privind intentiaGuvernului de a limita despagubirile acordate fostilor propietaripresedintele PNL a replicat: "Eu nu sunt de acord cu aceasta lege. Nu poti sa-i dai unui om doar 15% din valoarea unei propietati care ii apartinea de drept in totalitate".

Crin Antonescu a discutat si despretraseismului politicdin ultima perioada mentionand ca: "Am acceptat sa primim in randurile USL fosti membri PDL bazandu-ne pe o ratiune electorala. A continuat afirmand ca totusi "usa nu este deschisa chiar pentru toti. Una este sa vina Frunzaverde si alta ar fi sa ne luam in brate cu unul din fruntasii PDL-ului domnul Oltean sau doamna Udrea de exemplu."

Presedintele PNL a comentat si despre programul electoral: "Noi incercam sa facem un program, fara mari promisiuni pe care sa nu le putem respecta. Cred ca pensiile si salarile pot fi aduse macar la un nivel asa cum au fost inainte de rectificarea bugetara si chiar putem reduce CAS-ul"

Despre privatizarea Petrom

"Opozitia, inclusiv PNL, in acel moment am votat pe ideea ca nu suntem impotriva unei mari privatizari , am votat mai degraba o chestiune de principiu fara sa analizam in detaliu redeventele prevazute in contract"

Despre demisia lui Andrei Chiliman

"O decizie odata luata se respecta nu se mediaza. Sper ca Andrei Chiliman sa nu-si dea demisia, el fiind candidatul PNL pentru Primaria Sectorului 1".

Alte declaratii

  • "In cazul Rosia Montana unii castiga bani multi pentru tarile lor, la noi zona se transforma intr-un teatru de razboi pentru diverse zone de interes"
  • "Nu putem sa umplem bugetul doar cu ganduri frumoase iar putinii bani pe care ii avem la buget se risipesc, se fura"
  • "Guvernul Tariceanu a favorizat la inceputul guvernarii sale primarii PSD si PNL dar apoi a favorizat primarii PDL in momentul rectificarii bugetare"
  • "Eu cred ca Romania este pe cel mai jos nivel de negociere, s-a demonstrat in relatia cu FMI"
  • "Eu nu am avut niciodata o discutie serioasa despre aceasta criza financiara. In Romania nu a existat  austeritate pentru ca doar unora li s-a taiat din venituri, la nivelul superior salarile chiar au crescut"