Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti la Antena 3 ca USL-ului i-ar mai fi necesare 15 voturi pentru ca motiunea de cenzura sa treaca. 'Situatia este foarte clara, nu facem pronosticuri. Ne lipsesc 15 voturi. Trebuie sa strangem 231 de voturi. Acum suntem 216, cu tot cu cei veniti, ne lipsesc 15 voturi. Nu ajung voturile noastre', a spus copresedintele subliniind necesitatea introducerii motiunii de cenzura, citeaza Agerpres.

Victor PontaFoto: ALDE

Victor Ponta nu a exclus insa faptul ca 15 parlamentari ai Puterii sa voteze in favoarea motiunii, demonstrand astfel ca au 'o bruma de moralitate'.

Intrebat fiind daca se mai bazeaza pe 'scurgeri de parlamentari' dinspre Putere spre Opozitie, Ponta a afirmat ca nu incurajeaza acest fenomen si ca nu se bazeaza pe acest demers.

In ceea ce priveste raportul Putere-Opozitie din Senat, Ponta a aratat ca este o paritate de 66 la 66 si ca pe langa acestia mai exista doi candidati independenti.

'De fapt, Traian Basescu vrea sa ingroape PDL-ul si l-a ajutat pe Dan Diaconescu si il ajuta in continuare. Eu cred ca decizia aceea de la CNA de a inchide OTV il ajuta pe Dan Diaconescu, este facuta special. PDL cred ca isi merita soarta, faptul ca acum Basescu practic ingroapa PDL ca sa creasca PPDD, pe altii, foarte bine le face', a afirmat Ponta.

El a spus ca USL 'nu mai duce o batalie' cu presedintele Traian Basescu, provocarea constituind-o reconstruirea a ceea ce s-a stricat in mandatul acestuia.