Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu este una "foarte buna, de oameni responsabili" si ca are mult de castigat din dialogul cu acesta. De asemenea, premierul a sustinut ca "e mult spus" ca seful statului ii este model in politica, dar ca "oul politic Traian Basescu nu e replicabil".

"Este o relatie foarte buna, foarte normala, de oameni responsabili. Nu fac un secret din faptul ca am multe de castigat din dialogul cu un presedinte de tara care are peste 20 de ani de experienta administrativa si politica directa, care cunoaste foarte multe lucruri", a spus Ungureanu.

Intrebat daca il considera pe Traian Basescu un model in politica, premierul a raspuns: "E mult spus. Eu nu prea cred ca exista genul de model in politica. Fiecare om politic este construit cu un profil aparte, e unic in felul sau, nu cred ca exista modele. Eu cred ca omul politic Traian Basescu nu este replicabil si nici nu e bine sa fie replicabil. Nu e bine ca oamenii politici sa se replice pentru ca, daca ar fi vorba de asta, ne-am trezi cu foarte multe rele pe pamant. Ar putea sa existe replici si dupa cei care au dus razboaie mondiale, Doamne fereste".