"Cred ca in momentul de fata sunt un lider politic mai credibil decat Mihai Razvan Ungureanu. Pot sa ma insel, dar asta cred", a declarat presedintele PNL Crin Antonescu, luni seara, la B1TV, respunzand unei intrebari cu privire la proiectul politic anuntat de Mihai Razvan Ungureanu. Invitat in emisiunea "Sub semnul intrebarii", presedintele PNL a explicat ca acest plus de credibilitate se datoreaza faptului ca se afla in fruntea unui "partid care exista, nu imaginar", are un electorat bine stabilit, proiecte pe care le sustine si "pentru ca, de o buna bucata de vreme, cei care sunt interesati de politica stiu cine sunt si unde ma pot gasi".

Crin Antonescu la B1TVFoto: Captura B1TV

Pe de alta parte, Mihai Razvan Ungureanu "nu este un lider politic pentru ca nu are datele pe care o asemenea conditie le presupune", a declarat Crin Antonescu adaugand ca acesta "este intr-o pozitie de administrator, numit de presedinte" si ca "nicio grupare pollitica nu-l asuma, nu-l reclama." "Avem un personaj foarte bine plasat mediatic, are resurse de a se dezvolta", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a precizat ca este dificil de spus daca PNL ar fi compatibil cu structura de dreapta pe care ar putea sa o infiinteze premierul Mihai Razvan Ungureanu pe motiv ca nu exista prea multe informatii cu privire la acesta. "Este foarte greu ca o asemnea formatiune sa apara de la firul ierbii, sa fie autentica. Miscari politice de genul Ungureanu in ipostaza sa actuala nu au sanse de credibilitate si de succes semnificativ pentru ca ele nu vin ca ceva nou, vin de la Cotroceni, de la Basescu si de la structurile care i-au sustinut pe Basescu si Ungureanu la putere", a explicat liderul liberal.

Despre motiunea de cenzura

Presedintele PNL a precizat, raspunzand unei intrebari ca, daca trece motiunea este nevoie ca USL sa isi asume guvernarea cu Victor Ponta premier. "Cred ca este singura solutie sanatoasa pentru Romania, este o parere personala, nu este inca o pozitie oficiala a USL", a adaugat Crin Antonescu.

"Am avut discutii informale inclusiv cu domnul Ponta despre o asemenea ipoteza, dar repet, ea nu e deocamdata decat opinia mea, care poate sa prevaleze sau nu la nivelul deciziei USL. Poate ca sunt argumente, eu nu vad cine ar putea guverna Romania, fie si cu un mandat limitat pana la alegeri fie si amanand mari proiecte, daca si numai daca la motiunea de cenzura de vineri se va dovedi ca nici macar formula Ungureanu nu mai are majoritate", a precizat liderul liberal.

Despre spectrul politic romanesc

"PDL a fost, in permanenta, fara o identitate electorala pronuntata, politiceste cu un sex incert. Este un partid oportunist, in toate sensurile, un partid foarte bine organizat [...] Din punct de vedere al stangii si al dreptei, nu gasesc niciun element care sa il posteze de o parte sau de alta [...]", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, luni seara, la B1 TV.

Intrebat de Robert Turcescu daca, dupa alegerile din acest an se va clarifica situatia din spectrul politic romanesc observand o definire a dreptei si a stangii politice, liderul liberal a declarat "eu nu simt nevoia unei limpeziri pentru ca de multa vreme imi sunt limpezi". Antonescu a adaugat ca, dupa alegeri va exista un singur partid mare de dreapta - PNL- si un partid de stanga - PSD. "Faptul ca vor convietui intr-un guvern, este o situatie conjuncturala", a adaugat liberalul.

Referindu-se la pozitia PDL in spectrul politic, Crin Antonescu a declarat "cei de la PDL nu prea mai sunt". "PDL a fost, in permanenta, fara o identitate electorala pronuntata, politiceste cu un sex incert. Este un partid oportunist, in toate sensurile, un partid foarte bine organizat [...] Din punct de vedere al stangii si al dreptei, nu as putea sa gasesc niciun element cert dupa care sa il postez la dreapta sau la stanga [...]", a adaugat presedintele PNL.

"Unele partide cum ar fi Partidul Conservator sau Partidul Democrat Liberal au peripetii ideologice, doctrinare, sunt cand la stanga cand la dreapta. Eu sunt in coalitie cu PC din motive cunoscute", a afirmat Crin Antonescu. Intrebat care sunt aceste motive, liderul PNL a declarat ca "sunt in coalitie cu PC pentru apararea statului de drept in Romania" precizand ca "grupul media cu care este in contact PC a fost important".

Despre politicienii care au parasit PDL in favoarea PNL

"La poarta PNL bat acum multi PDL-isti. Nu ii luam pe toti. Noi am deschis portile pentru oameni despre care credem doua lucruri: ca pot sa aduca un beneficiu electoral si cu care credem ca pe mai departe putem fi colegi, cu care suntem compatibili si din punct de vedere doctrinar", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a afirmat ca toate migratiile de la Putere catre Opozitie contribuie la disparitia PDL, "o masura de igiena politica". "Membrii PNL si multi simpatizanti isi aduc aminte ca in 2010 am candidat cu o motiune care vorbea explicit despre obiectivul PNL de a scoate din scena politica partidul democrat. Ceea ce se intampla astazi, inclusiv deschiderea usilor, contribuie la indeplinirea acestui obiectiv, de distrugere a PDL. Consider ca este o masura de igiena politica, de bun augur pentru politica romaneasca", a declarat Crin Antonescu.