Procurorul genral al Romaniei Laura Codruta Kovesi a explicat la emisiunea "Ultimul cuvant" de pe B1 TV ca noile modificai legislative din Justitie pun la dispozitia organelor de ancheta instrumente juridice mai puternice care le vor permite sa urmareasca mai mult si recuperarea pagubei produsa prin infractiune si nu doar condamnarea infractorului.

Laura Codruta KovesiFoto: captura B1 TV

"Nu te incalzeste cu nimic ca un evazionist primeste doi ani de inchisoare dar banii nu se recupereaza", spune procorul general care afirma ca mentalitatea procurorilor se va schimba mult in directia recuperarii banilor"

Kovesi spune ca nu s-au facut presiuni politice asupra ei pentru a demisiona si sustine ca nu si-ar da demisia chiar daca s-ar face astfel de presiuni.

"De la investirea in aceasta functie am declarat ca daca vor fi presiuni din partea oamenilor politici sau presiuni de alta natura eu le voi face publice. Nu stiu ce presiuni s-ar putea face asupra mea ca sa demisionez. Nu am de gand sa demisionez. Nu voi ceda unor astfel de presiuni indiferent cine va fi ministrul Justitiei", a declarat Kovesi.

Alte declaratii:

  • Un magistrat care a comis o infractiune nu trebuie sa mai ia pensia speciala pentru magistrati
  • Nu exsita niciun conflict intre sefii de la DIICOT si DNA. E vorba de dosare paralele la ambele institutii, lucruri perfect posibile. Astfel de zvonuri apar pe final de mandat mereu
  • Ca procuror general ma multumeste in principal ca am reusit sa schimb institutia: informational, tehnica, zona de actiune etc
    .