Monica Macovei a declarat vineri seara la TVR INFO, referitor la decizia PDL-ului de a nu mai propune un nou prim-ministru, in urma votarii motiunii de cenzura a USL, ca ar putea fi vorba de o decizie politica a PDL-ului.

"Poate ca au decis politic ca nu fac acest lucru. Pe de alta parte, eu zic ca e foarte bine sa vada lumea, sa se lamureasca. Partidul are o cota destul de mica dupa atata timp de guvernare. In opozitie, nu va face decat sa creasca", a explicat europarlamentarul PDL.

Monica Macovei a afirmat ca, acum, populatia are posibilitatea de a face o comparatie intre realizarile guvernelor PDL si programul de guvernare propus recent de noul premier desemnat Victor Ponta.

Europarlamentarul PDL sustine ca plecarea guvernului Mihai Razvan Ungureanu a reprezentat o surpriza. "Mi se pare de neinteles sa vrei sa schimbi guuvernul dupa 78 de zile, un guvern care mergea bine. M-am gandit la motivatii, de ce atat de repede, ca au mai fost motiuni", a declarat Macovei.

Monica Macovei a oferit si cateva explicatii care ar fi dus la succesul motiunii de cenzura initiata de USL: fostul premier Mihai Razvan Ungureanu crestea in sondaje, fapt ce ii nemultumea pe liderii USL. O alta posibila explicatie ar fi faptul ca bugetarii urmau sa-si primeasca salariile reintregite in luna iulie, iar USL avea de pierdut. De asemenea, numirea lui Titus Corlatean in functia de ministru al Justitiei, fapt ce l-ar avantaja pe Adrian Nastase in procesele in care este judecat.