Premierul Victor Ponta a vorbit la Antena 3 despre relatia cu presedintele Basescu spunand ca sunt adversari politici si sunt despartiti de o gandire total diferita, dar ca nu-i neaga acestuia rolul principal in politica externa marturisind ca vorbesc la telefon pe aceste teme.

Victor PontaFoto: Captura Antena 3

"Presedintele nu a negociat cu mine ceva si nu mi-a cerut ca in schimbul sprijinului sau pentru noul Guvern sa nu initiem procedura pentru suspendarea sa", a declarat seful guvernului.

Ponta spune ca are in schimb "o mie de idei in comun" cu copresedintele USL, Crin Antonescu. Acesta sustine ca era necesar sa vina la guvernare si pentru a se asigura ca "nu vor mai fi furati la alegeri" fiind convins ca USL va castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale.

Premierul a mai anuntat ca l-a numit pe jurnalistul de la Intact Andrei Zaharescu ca purtator de cuvant al guvernului.

Despre Cupru Min:

Nu ne apucam sa vindem Cupru Min pe un pret foarte mic, la o firma necunoscuta si in dauna intereselor noastre pe termen mediu si lung. Vrem un parteneriat public-privat ca acele resurse sa ramana intr-un cadru national.

Despre Rosia Montana:

Aici tinem cont de trei lucruri:

  • In primul rand vrem garantiile de mediu.
  • In al doilea rand vrem sa vedem care e participarea statului roman.
  • Trei: astfel de lucruri nu se fac cu lobby politic ca cel facut de presedintele Basescu

Despre gazele de sist: Asteptam decizia UE inainte de toate si apoi putem sa discutam.

Mihai Gadea: Stiti gluma care circula acum cu Mihai Razvan Ungureanu? Cauta si acum in dictionar sa vada ce i s-a intamplat!

Victor Ponta: Nu o sa rad la aceasta gluma pentru ca mai devreme sau mai tarziu am sa fiu si eu in pozitia domniei sale... adica de fost prim-ministru.

Despre conducerea TVR si a radio Romania Actualitati

Premierul sustine ca cele doua institutii media publice au o conducere politizata si ca dezinformeaza, dar crede ca nu este normal sa schimbi "politrucii PDL cu cei ai USL" si c atrebuie avute in vedere niste criterii de performanta:

'Eu cred ca in acest moment Televiziunea Romana - mai putin Radioul, in primul rand Televiziunea Romana - e profund politizata si practic denatureaza si dezinformeaza populatia Romaniei. Cred ca are un management dezastruos pentru ca stiu ca datoriile au depasit cu mult cei 40 milioane de euro de care se vorbea la inceput, dar cred ca solutia nu e sa schimbi o conducere profund politica a presedintelui Traian Basescu si a PDL cu o conducere politica a USL

Alte declaratii:

  • Pensionarii isi vor primi inapoi toti banii luati de guvernul anterior
  • Am blocat banii dati de Ungureanu primarilor pentru campanie electorala
  • L-am rugat pe Andrei Zaharescu sa fie purtator de cuvant al guvernului in perioada urmatoare
  • In acest moment este o coabitare intre un guvern si o colaitie majoritara si presedintele Traian Basescu. Acesta are in continuare prerogative importante
  • Azi am avut o discutie cu presedintele Basescu pe politica externa. Nu am negat si n-am sa-i neg presedintelui rolul principal in politica externa
  • Sunt in toate topurile de incredere pe primele trei locuri
  • Noi aveam nevoie sa nu mai fim furati la alegeri. Atat. USL este o echipa mult mai puternica decat PDL si celelalte partide. USL va castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. Apoi totul va depinde de modul cum va guverna.
  • Am acordul de principiu al ministrului de finate pentru anularea obligativitatii platii TVA pe drepturile de autor. Din ceea ce am calculat nu pierde statul cine stie ce mare lucru pe drepturile de autor pentru jurnalisti.
  • Azi am semnat incetarea contractului pentru celebrul domn Duta de la Casa de pensii. Daca exista incalcari ale legii domnul Duta va trebui sa raspunda.
  • Despre TVR si RRA: Nu trebuie sa inlocuim o conducere politica a PDL cu una a USL. Trebuie sa gasim niste standarde profesionale dupa care sa ne ghidam.