Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat, miercuri, pentru Romania TV ca nu se face vinovat de plagiat si ca acuzatiile aduse de PDL au baza politica. "Nu e vorba de niciun plagiat, este vorba de teama unora care au patronat acest minister ca au pierdut controlul asupra lui si, intr-adevar, l-au pierdut", a afirmat ministrul Educatiei.

Ioan Mang (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Ceea ce pot sa spun asupra acestor suspiciuni de plagiat [...] de fapt este vorba de niste lucrari stiintifice pe care, sigur, domniilor lor le este destul de greu sa le inteleaga, in care aspecte teoretice ale unor algoritmi analizati in lucrare, care nu pot fi modificati si care nu sunt inventia lui Mang, au fost prezentati in partea introductiva sau in partea de notiuni teoretice, dupa care scopul lucrarii, dat si in titlu, a fost de a implementa acesti algoritmi cu anumite circuite sau in software astfel incat sa se vada valoarea si taria acestor algoritmi", a explicat Ioan Mang.

"Scopul lucrarii, dupa cum si titlul arata, nu este prezentarea algoritmilor ci modul lor de implementare. [...] Legea lui Ohm este una singura, oricum o scriem noi, nu o putem scrie decat asa cum este. [...] Toate sunt standard, nu pot fi schimbate, iar tot ce s-a dat in acel articol este dat in bibliografie", a precizat ministrul Educatiei.

Intrebat daca isi va da demisia in cazul in care cei de la PDL dovedesc ca a plagiat, Ioan Mang a raspuns: "Daca cei care stiu despre ce este vorba acolo si mai ales autorii articolelor, cei care au fost citati si mentionati in lucrare, ma acuza de plagiat si obtin o decizie in acest sens, categoric, dar asa, de vorba unor oameni care nu sunt de specialitate si care au cu totul alte probleme si de fapt scopul lor este unul singur, sa creeze haos in sistemul educational acum, cu aproximativ 2 saptamani inainte de bacalaureatul special pentru cei care participa la olimpiade si cu o luna inainte de a incepe examenul de bacalaureat..."

Partidul Democrat Liberal ii cere demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, acuzandu-l pe acesta de plagiat. Presedintele PDL, Emil Boc, a prezentat miercuri, intr-o conferinta de presa, mai multe documente care, potrivit liderului democrat-liberal, dovedesc ca actualul ministru al Educatiei se face vinovat de plagiat. "Astazi va prezint un plagiat 100%: un articol al domnului ministru, copiat in integralitate dintr-o sursa japoneza, adica a copiat articolul altor cercetatori japonezi si si-a pus numele pe un articol care nu ii apartine", a declarat Boc.

Citeste si: