Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat vineri pentru Romania TV ca ia in considerare posibilitatea demisiei. Intrebat de cate ori s-a gandit sa demisioneze in ultimele 24 de ore, acesta a precizat ca s-a gandit "de multe ori, nu pentru ca as fi vinovat ci pentru ca este deja mult prea multa suferinta in jur."

"Daca voi fi gasit acolo (n.r. vinovat de plagiat), voi pleca din invatamant", a mai declarat Ioan Mang pentru postul de televiziune precizand ca lucrarile la care se face referire in acuzatiile de plagiat nu ii apartin. "Unii cred ca iti fac un bine daca te pun autor pe niste lucrari", a adaugat Ioan Mang, lasand sa se inteleaga ca numele lui a fost trecut, fara voia sa, printre cele ale autorilor lucrarilor in discutie.

Declaratia lui Ioan Mang are loc la putin timp dupa conferinta de presa a fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba, care a cerut din partea PDL inlocuirea acestuia, pana luni, de la conducerea ministerului. Anuntul ministrului este facut pe fondul acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse in ultimele zile.

Ioan Mang a declarat pentru postul de stiri ca nu a discutat deocamdata cu premierul Victor Ponta despre plecare sa de la Ministerul Educatiei pentru ca acesta nu i-a raspuns la telefon.

Partidul Democrat Liberal i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta sa decida pana luni inlocuirea lui Ioan Mang de la conducerea Ministerului Educatiei. "Demisia nu este o drama, in acest caz este o datorie, in joc fiind credibilitatea sistemului de invatamant", a declarat fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Citeste si: