Invitat la emisiunea "Vorbe Grele" de la Antena 3, noul ministru al Educatiei Ioan Mang crede ca scandalul de plagiat in care este implicat a fost dirijat politic. "Este in primul rand o lupta politica, a celor care au pierdut controlul asupra guvernului. In Ministerul Educatiei exista bani foarte multi, iar 219 milioane de lei din bugetul Educatiei au fost transferati in rezerva bugetara a primului ministru Ungureanu pentru a fi dati catre primariile PDL. Exista mize mari, pana la sfarsitul anului vor trebui cheltuiti 35 milioane de euro pentru informatizarea fondurilor, proiect a carui licitatie nu a avut loc", a precizat Mang.

Ioan MangFoto: captura Antena 3

"Una dintre lucrarile acuzate de plagiat apare pe un site din Ucraina. Eu n-am trimis nici o lucrare acolo. Eu n-am nici o legatura cu aceasta lucrare si nu-mi asum nimic din continutul ei, nici nu stiu daca exista acea Universitate. Cineva care doreste neaparat sa ma calomnieze a trimis lucrarea sau cineva care ar vrea sa ma faca mai om de stiinta decat sunt. Cu Eli Biham (n.r. autorul lucrarii originale) nu am luat legatura si nici nu stiu cum as putea sa o iau. Unii au stiut cum sa ia legatura imediat cu el si au primiti raspunsul intr-o ora".

"Avocatii mei se vor ocupa de aceasta problema. Trebuie sa aflam cine a trimis lucrarea pe acest site. Eu nu am aceasta lucrare nicaieri in palmaresul meu, nici cea de la Craiova".

"Am reusit sa vorbesc astazi cu premierul Victor Ponta, avem o relatie foarte buna, dar nu mi-a cerut sa demisionez. Daca ajuta partidul si imaginii guvernului, atunci voi demisiona pana la pronuntarea comisiilor".