Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a discutat la The Money Channel despre relatia sa cu presedintele Traian Basescu: "Pana la aceasta ora, nu a fost disfunctionala relatia (cu presedintele Traian Basescu - n.r.), atunci cand a fost vorba de tratarea unor dosare concrete. Daca va fi, vom vedea, dar plec de la asumptia ca oamenii sunt maturi".

Andrei Marga a mai mentionat ca va merge la Summitul-ul NATO de la Chicago in acelasi avion cu seful statului: "Asa cum este stabilit programul la aceasta ora, vom pleca sambata dimineata, cu o cursa speciala. Sunt locuri pentru toti. Evident, oamenii pot sa discute. Nu trebuie sa ne ferim de discutii si de argumentele rivale, important este sa vedem ce facem dupa ce ele sunt prezentate".

Despre relatia externa a Romaniei cu Germania

Andrei Marga a dezvaluit ca Angela Merkel a mai vizitat tara noastra in tinerete cand a venit in doua excursii: "Avea un trecut de calatorii in Romania, ca studenta cu rucsacul mergea in Muntii Fagaras. Mai tarziu, tot cu rucsacul in spate, stiti bine ca tinerii germani calatoresc mult, a fost la Mamaia, deci stia bine Romania concreta, terestra sa spunem asa. In calitatea sa de acuma, a cunoscut si Romania politica".

Ministrul Afacerilor Externe a mai declarat ca spera ca relatia sa personala cu cancelarul german Angela Merkel sa poata fi si folosita in politica externa: "Nu vreau sa supraevaluam importanta relatiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat in politica externa, stie bine ca si aceste relatii conteaza. Speram sa le si putem folosi".