Conducerea televiziunii romane va avea discutii, in urmatoarele zile, cu reprezentantii ANAF, pentru a esalona datoriile, a declarat luni la TVR Info, presedintele director general al televiziunii publice Alexandru Lazescu.

"Important e sa ajungem la o negociere cu ANAF-ul, astfel incat sa putem fi in stare sa avem o solutie de sustenabilitate; dar chestiunea e mai larga, lucrurile nu sunt simple in cazul unei restructurari masive in televiziunea publica; pentru asta trebuie sa ai o vointa politica in spate si o participare mai larga".

Referitor la plata salariilor angjatilor TVR, seful televiziunii publice a declarat: "chiar daca salariiile se pot plati si in aceasta situatie, trebuie gasita o solutie mai ampla; televiziunea nu poate functiona fara resurse financiare si evident, in zilele urmatoare vom identifica solutii".

Intr-un comunicat de presa al TVR se arata ca ANAF "a blocat azi (n.r. luni) in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate - din 2005 pana la finalul lui 2011 - catre bugetul de stat. Acestea sunt in valoare de 272.699 mii lei."

Televiziunea publica mai precizeaza, in comunicatul de presa, ca "masura dispusa duce la blocarea activitatii TVR in timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic".