Presedintele PNL Crin Antonescu, prezent marti seara in cadrul emisiunii "Sinteze Zilei" difuzata de Antena 3, a declarat ca presedintele Traian Basescu a comis o mare gafa in timpul discursului sustinut de ministrul de externe Andrei Marga la Chicago, in timpul unei intalniri cu cateva zeci de romani la hotelul The Drake. Crin Antonescu a afirmat ca nu este pentru prima data cand presedintele procedeaza asa, iar "astfel de atitudini sunt chiar unele care ne fac de ras".

Crin AntonescuFoto: Captura Antena 3

Reamintim ca in timp ce Andrei Marga isi explica declaratiile despre Vladimir Putin, seful statului a plecat de langa ministrul de externe, intorcandu-i spatele si vorbind cu cineva din sala. A preferat sa faca poze cu un copil si nu parea catusi de putin interesat de explicatiile ministrului Marga.

Intrebat de realizatorul emisiunii daca gestul presedintelui Traian Basescu poate fi interpretat drept gafa sau un lucru ostentativ, Crin Antonescu a afirmat ca este vorba de o gafa. El a precizat ca "Traian Basescu trebuia macar sa simuleze o atitudine cuviincioasa".

"Nu cred ca Traian Basescu a vrut sa transmita un mesaj. El il detesta in chip special pe Andrei Marga, ca a invatat multa carte, ca este intelectual. Basescu nu agreeaza intelectualii decat atunci cand ii canta in struna. Traian Basescu crede ca are monopol la Ministerul de Externe, asta l-a facut sa se comporte asa", a explicat Crin Antonescu.

Alte declaratii:

  • Pentru suspendarea presedintelui, nu majoritatea de 60% sau 70% conteaza. In orice caz, majoritatea in viitorul parlament noi o avem in orice sistem. Scopul acestei legi este ca in Romania sa ramana doua partide mari, unul de stanga si unul de dreapta - PSD si PNL. Asta ar fi sanatos si de asta am optat pentru o formula atat de radicala fata de ceea ce am avut pana acum. 
  • "Deocamdata 9. Lui Victor Ponta i-as acorda aproape 10. Cred ca Victor Ponta s-a miscat foarte bine, tinand cont ca a devenit prim-ministru pe neasteptate. Episoadele din invatamant i-ar putea pune un minus inainte", a declarat Crin Antonescu, intrebat de realizatorul emisiunii ce note ar acorda guvernului Ponta.
  • USL-ului i-as da 10 din plin. As vota USL-ul cu doua maini. E o performanta in sine, faptul ca exista, faptul ca a reusit o victorie extraordinara. A reusit sa vina la putere si sa rastoarne o parte din guvern.
  • Cea mai mare performanta a USL-ului a fost ca am reusit sa dovedim ca niste lideri politici pot sa stea impreuna, sa nu fie ranchiunosi, lacomi. USL este o constructie care are o durata de viata relativ scurta.