​Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu a discutat la emisiunea "Ultimul cuvant" de pe B1TV despre votul uninominal: "Acest sistem electoral mareste numarul de parlamentari...Nu putem sa ne batem joc asa de partidele politice prin acest sistem de vot uninominal". A continuat dezbaterea mentionand ca suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu ar fi "o iresponsabilitate extrema din partea clasei politice" si care ar avea efecte negative si in plan economic pentru Romania: "Acordul cu FMI nu are numai o dimensiune economica dar si una politica".

Adriean VideanuFoto: captura B1 TV

Despre votul uninominal

"Cred ca esenta democratiei o reprezinta partidele politice. Nu putem sa ne batem joc asa de partidele politice prin acest sistem de vot uninominal...Acest sistem electoral mareste numarul de parlamentari. Trebuie sa tinem cont de opinia cetateanului care a votat la referendum reducerea numarului de parlamentari".

Adriean Videanu: "Marele perdant al acestui sistem de vot uninominal este PPDD-ul. Dupa estimarile noastre USL o sa aiba 53% iar PDL 28%". A continuat mentionand ca in felul acesta se va promova absenteismul electoral, explicand: "Daca cei care voteaza pentru PPDD nu isi vor gasi reprezentantii in Parlament nu vor mai vota la viitoarele alegeri realizand ca votul lor nu a contat".

Adriean Videanu a concluzionat: "Trebuie sa realizam ca toti cei din viata politica indiferent din ce partid facem parte tragem cu totii la aceasta barca numita Romania."

Despre suspendarea presedintelui Traian Basescu

"Acest demers ar fi o iresponsabilitate extrema din partea clasei politice". A continuat mentionand: "Acordul cu FMI nu are numai o dimensiune economica dar si una politica. Daca Romania rupe acordul cu FMI vor fi mari probleme la plata salariilor si a pensiilor".

Despre deprecierea leului

"Ceea ce s-a intamplat in Grecia are un impact. Dar si instabilitatea politica a contat enorm in acest curs...Instalarea Guvernului Ponta nu a venit in urma unui vot democratic al poporului ci a fost un transfer al puterii".

Alte declaratii

  • "Inca exista dialog intre PDL si UDMR".
  • "Este inadmisibil ce se intampla. Dreptul constitutional de a merge la summitul de la Bruxelles ii revine presedintelui Traian Basescu".
  • "M-a deranjat atitudinea lui Oprescu in ceea ce priveste proiectele incepute de mine".