Ministrul de Interne, Ioan Rus, invitat la Realitatea TV a raspuns declaratiilor presedintelui Parlamentului Ungariei: "Declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei sunt penibile...Conform legislatiei romanesti nu este permisa comemorarea unor fascisti". Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a criticat anterior autoritatile romane si a catalogat gestul de a impiedica reinhumarea poetului Nyiro Jozsef drept unul: "neprietenos, necivilizat si barbar".

Ioan RusFoto: Captura Realitatea TV

Referitor la alegeri

"Acesta este un an special pentru ca urmeaza doua tururi de scrutin"

Referitor la turismul electoral, Ioan Rus a replicat: "Sunt mai multe comune unde zeci de mii de persoane si-au facut deja mutatii. O sa verificam acest lucru".

A continuat discutand despre votul uninominal pur: "Vedem ce efecte perverse va avea acest scrutin si daca nu este bun vom schimba sistemul".

Intrebat de ce nu se tine cont de referendumul prin care electoratul dorea reducerea numarului de parlamentari ministrul Ioan Rus a refuzat sa dea un raspuns clar adougand: "Momentan se merge pe aceasta idee (n.r.-votul uninominal pur)".

Alte declaratii

  • "PSD se afla acum in zodia Victor Ponta. Asta inseamna ca acest nou tip de conducator, fata de Ion Iliescu, va reusi sa impuna mai bine normele europene".
  • "Da am pierdut din credibilitate in momentul numirilor neinspirate a unor ministri. Trebuie sa ne asumam lucrul acesta". 
  • Despre suspendarea presedintelui Traian Basescu: "Nu exista pe agenda Guvernului Ponta".