Pugilistul Lucian Bute a fost invitat la Realitatea Tv si a discutat despre meciul pe care l-a pierdut in fata englezului Carl Froch, clarificand suspiciunile de meci trucat care planau asupra confruntarii dintre cei doi: "In echipa Interbox nu s-a pus niciodata problema blaturilor".

Lucian ButeFoto: Captura Realitatea TV

Despre acuzatiile de blat

Pugilistul a afirmat ca daca era vorba de un blat nu se mai intorcea in ring si in repriza a patra: "Antrenorul m-a intrebat in pauza reprizei a treia daca mai continui meciul. In echipa Interbox nu s-a pus niciodata problema blaturilor".

"Il cunosc pe Lucian Bute. Este un om integru, mandru si nu cred ca a fost blat la acest meci", a comentat intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "Realitatea la raport", Adrian Diaconu, fost boxer la Interbox.

Stephane Larouche, antrenorul lui Lucian Bute: "Pentru mine este o onoare sa lucrez cu Lucian Bute. Vreau sa verificati si urmariti cati luptatori din Romania sau chiar din Canada vor reusi sa-si apere de noua ori titlul mondial in viitor".

Lucian Bute a dezvaluit strategia pe care a avut-o pentru meci: "Noi am avut o strategie bazata pe viteza mea, nu trebuia sa stau in corzile ringului. Este inexplicabil...parca eram hipnotizat". A continuat mentionand ca: "Pana in ultima clipa eu am crezut ca pot sa revin in meci".

Referitor la strategia pe termen lung, Lucian Bute a dezvaluit: "Am in plan sa urc la categoria semigrea dar mai am de facut cateva meciuri la categoria supermijlocie, inclusiv revansa cu Carl Froch".

Despre primii pasi in box

"Eu vroiam sa fac fotbal. Din intamplare am ajuns la box, fiind dus de catre un prieten...Parintii mei nu au fost de acord ca eu sa fac box". Lucian Bute a dezvlauit si motivul pentru care a ales sa boxeze in afara tarii: "Am ales Canada si pentru ca era Leonard Doroftei acolo".

Alte declaratii

  • "Nu am avut inca taria sa vad meciul"
  • "Ma deranjeaza foarte tare acuzatia ca am facut blat. Mi-am aparat centura de noua ori. Nu are de ce sa-mi fie rusine".