Reporterul postului de televiziune B1 TV la Sibiu sustine ca a fost scuipat de ministrul Culturii, Mircea Diaconu, in timpul vizitei pe care demnitarul a efectuat-o vineri la Sibiu. B1 TV, care prezinta o inregistrare ce surprinde o discutie intre Mircea Diaconu si ziaristi, relateaza ca, desi momentul nu a fost filmat, gestul ministrului este confirmat de replica unei ziariste de la agentia Agerpres, martora la intreaga scena: "E si Agerpresul, adica nu trebuie sa scuipati", ii spune reporterul Agerpres lui Mircea Diaconu.

Corespondentul B1 TV Dragos Popescu a relatat pentru postul de televiziune ca ministrul a promis la inceputul conferintei de presa sustinute la Sibiu ca va raspunde la orice intrebare si pe orice tema. Astfel ca, dupa incheierea conferintei, reporterul B1 TV, insotit de o ziarista de la Agerpres, l-a abordat pe Mircea Diaconu pentru a-i pune o serie de intrebari referitoare la interpelarea sa de catre Parchetul General, in dosarul in care acesta este acuzat de conflict de interese.

"Cand am ridicat microfonul, (ministrul, n.r.) a facut un gest de genul: B1- ptiu!", a povestit reporterul.

In inregistrarea prezentata de B1 TV, ministrul nu neaga ca un asemenea incident ar fi avut loc, sustinand doar ca "s-a saturat" sa raspunda intrebarilor presei.

Reporter B1: "Va stiu om de cuvant..."

Reporter Agerpres: "E si Agerpresul, adica nu trebuie sa scuipati"

Mircea Diaconu: "Deci am vorbit ieri toata ziua pe subiectul asta, m-am saturat. V-am spus si la B1, si la Romania, la toti."

Reporter B1: "Voiam sa va intrebam..."

Mircea Diaconu: "A cata mia oara, ca mor, nu mai pot..."

...