Ministrul Justitiei Titus Corlatean a declarat la Antena 3 ca nu a facut schimbari majore in ministerul pe care-l conduce deoarece a gasit oameni bine pregatiti profesional.

Titus CorlateanFoto: AGERPRES

Corlatean a explicat si de ce si-a numit un fost coleg de facultate pe o pozitie importanta sustinand ca acesta a fost sef de promotie si este un specialist foarte bun.

Despre dosarul "Trofeul Calitatii"

"Nu pot sa fac prea multe comentarii fiindca e o situatie complexa... Va spun sincer ca as fi vrut in 2004 ca Romania sa-l aiba presedinte pe candidatul propus de PSD", a spus Corlatean.

Alte declaratii:

  • Despre disparitia lui Codrut Marta: Probabil ca avea motive sa simta nevoia sa plece din tara
  • Despre extradarea lui Omar Hayssam: O cerere de extradare poate fi realizata dupa ce acordul de extradare va fi ratificat de ambele parti, or Siria nu a semnat acest acord
  • Seful DNA - Procurorul DNA: oamenii care vor fi nominalizati vor raspunde unor criterii de integritate, de profesionalism si de asumare a unei constiinte de independenta in actul de justitie. (Daca presedintele Basescu ii va respinge propunerile): Voi discuta si cu presedintele cu privire la aceste nominalizari
  • Despre I. Bala, directorul ANP demis: Au aparut in ultimele zile niste cartite, care fie ca au declarat ca se va scumpi curentul... asa, din senin, in plina campanie electorala. Declaratiile lui Ion Bala ne-a generat timp de cateva ore un risc major privind cresterea criminalitatii; am reactionat instantaneu, am discutat cu sefii institutiilor direct competente si au fost infirmate aceste lucrur. E importanta imaginea Romaniei, perceptia internationala... avem probleme cu coruptia, dar nu cu crima organizata.