"Una dintre cauze a fost pierderea interesului, iar acest lucru s-a intamplat in urma faptului ca, atat Romania cat si Rusia, au inceput sa-si construiasca noua identitate si statalitate, devenind astfel introvertite si punand accent pe propriile probleme. Poporul roman si autoritatile din Romania au facut alegerea in favoarea drumului integrarii europene si euroatlantice, miscare ce a presupus anumite eforturi interne pentru a parcurge acest drum destul de complicat, precum si cateva sacrificii de ordin intern, dar si crearea si implementarea unor legi noi care au devenit norme. In cadrul acestui proces, Romania s-a sprijinit in mare parte de tarile occidentale, de SUA, ceea ce este un lucru firesc. In acest context, Romania, intr-un fel sau altul, a ramas in afara prioritatilor politicii externe ale Federatiei Ruse", a spus Malginov la B1 TV.
"De asemenea, in aceasta perioada, oamenii de afaceri, de exemplu, si-au pierdut simtul legaturilor profesionale cu colegii de breasla din Rusia. Daca inainte astfel de legaturi au existat pe linie de stat, fiind reluate pe linie privata, acestea, de fapt, au esuat. Din aceste motive, evident, si structurile de stat s-au luat dupa statele occidentale, la fel ca oamenii tineri, care, in interesele lor, au luat ca punct de reper Occidentul", a continuat diplomatul rus.
Declaratiile ambasadorului rus Oleg Malginov:
- Acum, in ce priveste Rusia, bineinteles ca si noi am inceput construirea statalitatii. La inceputul anilor '90, pentru Rusia, care isi cauta locul in comunitatea statelor independente, acest lucru a reprezentat o problema foarte serioasa. Trebuia sa gasim loc intre noile state independente si sa construim relatiile cu republicile care facusera parte din URSS. Era foarte complicat din punct de vedere economic, in conditiile in care noi trebuia sa cream noile legaturi economice interne pentru a crea o economie de baza corespunzatoare relatiilor moderne economice, tinand seama de dezvoltarea sectorului privat.
- In ceea ce priveste politica externa, Rusia s-a orientat dupa centrele traditionale din Europa, daca vorbim despre dimensiunea europeana si euroatlantica: Washington, Londra, Paris, Berlin si Bruxelles. Din punctul meu de vedere, am pierdut foarte mult in acesti ani in ceea ce priveste dezvoltarea relatiilor cu tarile din Europa de Est, inclusiv Romania.
- Insa, tot in anii '90, mai multe state din Europa de Est au ridicat numeroase pretentii fata de Federatia Rusa. Precum si invers, Rusia a ridicat pretentii fata de tarile est-europene. E o tema complicata, care probabil nu se va rezolva foarte curand, desi cred ca exista multe elemente emotionale de caracter artificial.
- Insa timpul a trecut si, daca vorbim de Romania, aceasta a devenit un stat de sine statator, un membru responsabil al UE si NATO.
- De asemenea, si noi, in Rusia, am rezolvat multe probleme economice si este timpul sa ne gandim la crearea unei relatii noi, la un nivel nou.
- Acesta este unul dintre principalele motive pentru care relatia noastra este una "racoroasa". Insa aceasta stare este una de tranzitie.
- Noi putem ingheta relatiile - un scenariu usor de realizat - sau ne putem deplasa catre incalzire, un proces mai complicat, intr-adevar, fiindca avem nevoie de lucruri concrete, la care se si lucreaza in prezent.
- Daca discutam intr-un context mai larg, despre frontiere de exemplu, si aici nu ma refer la cele terestre, ci la cele maritime, suntem vecini intr-un fel sau altul. Totusi, populatia Romaniei este de circa 20 de milioane de locuitori, fiind o mare tara europeana.
- Inainte de 1989, relatia Romaniei cu Rusia era una destul de buna din punct de vedere economic. Pe plan economic, oamenilor de afaceri nu le este la indemana sa se hazardeze in ceea ce priveste cooperarea, afacerile, profitul.
- Spatiul vid nu are cum sa existe intre doua tari apropiate. Daca nu exista dinamica pozitiva, locul ei va fi ocupat de una negativa. Si avem probleme.
- Conteaza sa fie depasite straturile negative si sa fie pastrate si dezvoltate elementele pozitive, pentru a a avea o relatie mai predictibila, care sa nu depinda de aspectul emotional, de unele personalitati, ci sa fie o relatie interstatala obiectiva, iar relatia respectiva sa nu fie prizoniera unor confruntari politice de caracter intern dintr-o tara sau alta.
- Si, va spun sincer, Presedintele Romaniei a transmis semnale pozitive si a aratat o atitudine pozitiva in aceasta privinta. Apropo, aceleasi abordari le-am observat si in cadrul intalnirilor mele cu aproape toti liderii partidelor politice, ceea ce este bine.
- Desi procesul nu va fi unul rapid, cel putin astfel de dorinte exista si aici si la Moscova.
- Fiind vorba de o relatie, avem nevoie de o intalnire intre presedinti, nu doar de dragul intalnirii, desi se intampla si asta, trebuie sa fie ceva concret. Trebuie depus un considerabil volum de munca, ce presupune implicarea oamenilor politici, a oamenilor de afaceri, la nivelul societatii civile. Deci trebuie sa pornim aceasta relatie, iar cand acest proces va incepe, intalnirea dintre cei doi sefi de stat va da un impuls suplimentar.
- Trebuie sa incepem acest dialog, fiindca pana acum nu a fost unul de amploare; insa rezultatul final al acestei activitati va fi intalnirea dintre cei doi sefi de stat; nu trebuie decat sa simtim cand va avea loc acest moment, dupa care vom actiona.
Reprezinta chestiunea scutului antiracheta o piedica in calea incalzirii relatiilor?
- In mare parte, da. Dar noi intelegem perfect ca scutul antiracheta nu este o opera numai a Romaniei. Noi intelegem ca acest lucru reprezinta o tema, un obiectiv pentru o discutie comuna. Si nu este un secret ca, pe plan bilateral, acesta va fi un punct prioritar in cadrul discutiei cu Washingtonul.
- Insa nu putem sa nu spunem ca schema cu privire la dezvoltarea scutului antiracheta elaborata pentru noi reprezinta o problema si o amenintare, conform datelor specialistilor si strategilor nostri militari.
- Si vreau sa spun ca, in cadrul acestei probleme, Rusia ramane in continuare pe locul doi, fiind partea de la care mereu se solicita un raspuns. Noi dorim sa ne ascultam unii pe ceilalti si sa tinem cont de parerile care exista. Pentru ca, totusi, oferim si noi niste sisteme comune, o abordare sectoriala… Aceste lucruri, insa, nu se iau in calcul. Iar daca noi raspundem intr-un anume fel, avem de a face cu o reactie de suparare si se ajunge la concluzia ca Moscova ameninta din nou.
- Moscova nu se supara. Moscova propune un dialog, deoarece in politica nu exista loc de suparare.
- Propunerile noastre raman aceleasi, au fost facute si in cadrul NATO, si la Washington, si la Bruxelles. Si Romania, ca membra NATO, cunoaste foarte bine propunerile noastre. Insa eu nu am fost prezent la aceste discutii. Si totusi se stie ca propunerile partii ruse nu presupun inchiderea totala a proiectului scutului antiracheta. Propunerile noastre lasa loc unor compromisuri care convin atat partii noastre, cat si partii occidentale.
- Sincer sa fiu, nu pot sa cred ca romanii nu pot face nimic, adica sa cred ca Romaniei i-a fost pur si simplu impus acest scut. Romania este totusi un stat mare, independent, suveran. Inteleg ca exista cateva obligatii in cadrul NATO pentru Romania, s-au luat anumite decizii de solidaritate, dar aceste decizii sunt luate, evident, tinand seama de suveranitatea statelor. De aceea, in cadrul luarii acestor decizii, noi contam in mare parte pe punerea la socoteala a deciziei partii ruse.
- Nu sunt specialist in domeniul negocierilor, dar nu pot spune ca acest aspect anume reprezinta un act neprietenesc. Noi avem pretentii in mare parte nu numai in ce priveste amplasarea scutului, ci avem pretentii fata de modul in care se discuta in cadrul NATO preocuparile noastre cu privire la schema concreta a amplasarii scutului. Noi nu spunem ca apararea antiracheta nu are voie sa existe ca atare, insa, daca este vorba de subminarea unor elemente de baza ale securitatii Rusiei, vrem sa discutam aceasta problema in mod sincer, pe picior de egalitate si cu intelegere.
- Dar aceasta nu e numai prerogativa ambasadorilor, ci a conducatorilor politici. Insa, intentionez sa atrag atentia asupra faptului ca aici, in Romania, conducerea politica a statului adopta numai deciziile proprii, fara constrangere din afara si care nu sunt impuse de cineva. Bineinteles, aceste decizii solicita si o anumita responsabilitate.
- Ati fost vreodata la benzinarie cu masina? Este bineinteles un exemplu gratior, care contribuie la dezvoltarea pozitiva. Si nu numai la benzinarie, pentru ca investitii rusesti sunt si in sectorul siderurgic, investitii in domeniul producerii de tevi… Exista un anumit interes al unor mari firme rusesti sa-si desfasoare activitatea in domeniul energetic, al hidroenergiei, energiei nucleare, deci este vorba de domeniul unde firmele rusesti au anumite avantaje, dar si unde pot face concurenta altor firme importante recunoscute pe plan mondial.
- De asemenea, potentialul afacerilor mici si mijlocii nu este exploatat suficient nici in Rusia, nici in Romania. In acest context putem vorbi de probleme de cooperare regionala.
- In principiu cred ca si oamenii de afaceri romani ar putea sa se intereseze de piata rusa care, intr-un fel sau altul, este pierduta pentru ei in momentul de fata.
- Desi schimbul comercial in epoca sovietica nu era de foarte mare amploare, toata lumea de atunci stia de mobila din Romania. Sunt si acum cateva magazine in care se vinde mobila din Romania, dar sunt foarte putine. In schimb, mobila italiana se poate gasi aproape peste tot. Insa mi se spune ca, de fapt, este mobila romaneasca vanduta de o firma italiana.
- Prietenilor mei le trimit vin romanesc. Si va intreb, oare oamenii de afaceri nu stiu sa transporte mai multe vinuri de aici, din Romania, in Rusia? Dar cred ca in contextul actual e vorba de o anumita inertie, daca o pot numi asa. Pentru ca, ori de cate ori se incearca deschiderea pietei, apar probleme, inclusiv de caracter financiar, iar climatul nu este cel mai favorabil, cateodata. De aceea cred ca, treptat, trebuie sa lucram ca sa punem lucrurile in miscare.
- Dupa primele 100 de zile petrecute la Bucuresti, pot sa spun ca in fiecare zi am avut parte de emotii pozitive. Va spun sincer ca imi face o mare placere sa lucrez aici. Tara, oamenii, orasul, totul e mult mai frumos decat stereotipurile existente in Rusia. Toti copiii mei isi asteapta acum vizele, pregatindu-se sa vina aici. Si vor sa vina pentru ca le-am spus ca trebuie sa vada neaparat ce este aici. Nici eu nu am vazut foarte multe lucruri, dar astept sa vina copiii ca sa ne plimbam impreuna prin tara.
Se bate apa in piua cu "tezaurul", cand numai jaful facut de americanii de la Bechtel (3 miliarde dolari) face de cinci ori mai mult decat parlitul ala de "tezaur". Unde mai pui ca incepand cu 6 august 2012 romanii trebuie sa plateasca la FMI (aka Amerika) 25 miliarde euro (din care 5 miliarde dobanzi) in contul imprumutul de 20 miliarde luat de Basecu in numele poporului roman in cardasie cu mormonul libidinos Jefrey Franks.
Jaful inimaginabil la care este expusa biata (si fraiera) Romanie din partea sacalilor imperialisti in SUA si UE, face ca scancetele despre tezaur si vaicarelile despre "jugul" sovietic - parfum, comparativ cu ticalosia imperialista contemporana - sa apara total ridicole.
1. Romanii i-au tradat pe sarbi (cand au acceptat ca bombardierele americane sa survoleze Romania ca sa-i loveasca miseleste in 1999, cu pagube materiale de 50 miliarde dolari).
2. Romanii au relatii dusmanoase, de ura patimasa, cu ungurii
3. Romanii "fac misto" de bulgari (zarzavagii, ceafa lata) considerandu-se smecheri si ne-mamaligari, cand de fapt Bulgaria da clasa Romaniei in multe domenii (hei, inclusiv la autostrazi!)
4. Romanii au relatii incordate cu Ucraina, asa, pentru ca "dă bine", fara sa aiba habar ce se intampla in tara aia
5. Romanii, cu perfidie, se prefac frati cu cei din Republica Moldova, cand in realitate se dispretuiesc reciproc "din toata inima"
In schimb, romanii se prostitueaza - moral, financiar, cultural - in fata americanilor (care, in proportie de 99%, habar n-au unde vine Romania), fac sluj la Bruxelles (lasandu-se "reprezentati" de bizoni ca Becali, EBA, etc), accepta rolul de Frusina in cadrul NATO, si nu-i deranjeaza (din prostie) sa primeasca ordine si sa fie calariti de evrei.
La calculul tau ai adaugat si dobanda scadenta si pretul aurului actualizat ?
Eu am auzit alta suma... mult mai mare.
Iti recomand Google daca tot te-ai intors.
Ia vezi acolo ce au facut rusnacii cu acel tezaur.
Tip: au facut spionaj si destabilizare politica impotriva Romaniei.
Klar ? :-)
Nu zic ca Vestul e numa miere... ca nu e.
Dar totusi - intre crima si pret mai mare - prefer ultima.
nu ale noastre, desigur.
din punctul meu de vedere, trebuia sa fim consecventi cu politica inceputa de fesene de deschidere si cooperare cu vecinii.
cum spunea tovarasul mircea snegur, care a trecut pe la mine, trebuia sa continuam pe drumul unirii cu republica moldova, in csi.
pentru asta aveam deja concursul larg al tov. ieltzin.
dar, asa cum spune tov. amabasador, politica noastra deviat catre vest,
ne va fi greu sa mai schimbam aceasta directie, dar, din punctul meu de vedere, nu imposibil.
de aia am pus carlanii la treaba si am promovat in functia de ministru de ecsterne, un tovaras bun cunoscator al marxismului si al problemelor luptei de clasa, sa continuam drumul spre bunastare si progres, alatruri de tovarasii de la moskova.
in contextul acesta mondial nefavorabil, ne va fi greu sa satisfacem cerintele poporului care ne'a cerut la conducere. fara un ajutor serios, un imprumut, nu'i asa, in conditii avantajoase, de la toavarasii rusi.
sa fim si noi mai pragmatici, ca intotdeauna am avut numai de castigat din relatiile de buna vecinatate cu rusia, serbia si marea neagra.
uniti, vom invinge !
@darie, atata timp cat avem o conducere idioata care face un contract cu Bechtel(NASTASE!!!!), sigur ca tara respectiva profita de prostia noastra.
Las-o cu imperialismul pentru ca a expirat de mult timp.
treaba aia cu revolutionarii mie imi suna a salarii grase pentru oamenii din partid date de la bugetul statului ... si ce partid mai da salariu asa gras membrilor simpli ??? sincer pare tentant si eu parca m-asi duce in psd pt 2ooo de lei pe luna :))
in :
- uraniu
- petrol
- gaz
- intelectuali ucisi in inchisori comuniste si la canal
- lobotomizare sociala prin uciderea intelectualilor romani (de aia in prezent suntem doar o populatie si nu un popor... ca ne lipseste capul - a fost lichidat)
- armament
- politici de-a-ndoaselea
- vexari si pervertiri morale
- analfabetism (da ! - s-au creat umbre intelectuale fara productivitate si creativitate)
- scoala rusa - memorizare si destructurarea creativiatii (si se vede ca nu ne prea descurcam in capitalism - ne lipseste acea adaptabilitate)
- nu vorbim prea multa germana si franceza si engleza... nu ca rusa am fi invatat - nici de aia nu stim desi nu ne-ar strica in prezent (dar asta tot pt ca intelectualitatea rasata a fost casapita doctrinar sau la Canal sau in inchisori de re-educare)
ce am invatat cu maxim succes de rusi:
- davai ceas
- davai nevasta
ca atata stiau si ei - si au fost generosi in a impartasi ...
si acuma ultimul cadou rusnac: Pontacritatea.
cauza de conflict rusofon si iliescian (nepedepsit pt crimele impotriva democratiei, statului de drept etc)
bun.
cred ca am acoperit tot.
acuma - sa nu ma intelegeti gresit: Rusia face afaceri. si banii in prezent nu au miros.
deci daca s-au mai spalat sub bratz, nu mai au chef de viol militar sau nkvd-istic ... atunci de ce nu ?
dar totusi... Ponta ? asta e bratul Rusiei in Romania ? doar pe asta l-ati gasit mai baieti ? pai inseamna ca nu ati evoluat nici voi mah !
DELOC !!!
deci multumim, dar nu... nu ne trebe !
O rugaminte am avea, sa ii luati in Rusia pe toti cei care nu se bucura !
Scade pretul petrolului...
Apoi, discutam de relatii si colaborare...
Te rog elibereaza neuronul
Astia ne costa de peste 100 de ori valoarea tezaurului
Dar cum e posibil asa ceva, tocmai cand tara a votat rosu?
Mai intai salutari de bine.
Din modul in care raspundeti sunteti o persoana culta, inteligenta si rafinata. Din faptul ca dumneavoastra ati fost trimis aici in Romania si nu altcineva inteleg ca Rusia e interesata de dezvoltarea relatiilor.
Ca simplu cetatean, asa cum vad eu si inteleg eu lucrurile (un om simplu, nu un diplomat) eu consider ca relatia Romania-Rusia ar putea sa se dezvolte mult mai mult si pe niste baze puternice asa cum nu au fost niciodata in momentul in care Rusia va putea discuta de la egal la egal cu o tara mai mica si cu o populatie mai mica decat marea Rusie: Romania.
Si aceasta discutie va pleca pe baze sincere doar in momentul in care vor fi inchise niste rani ale relatiei Romania-Rusia dintre care amintesc:
1. recunoasterea oficiala a deportarilor romanilor in Siberia in perioada de dupa 1944 din provinciile romanesti: Bucovina, Basarabia, sudul actualei Ucraine.
2. recunoasterea oficiala a existentei istoricului politicii de stat a Rusiei de subminare a romanilor si romanismului incepand cu 1944
3. returnarea neconditionata a Tezaurului romanesc confiscat de Rusia (incluzand artefacte din aur masiv, bijuteriile Reginei, odoarele bisericesti, cartile bisericesti vechi, etc....)
4. stingerea conflictului inghetat din zona Transnistria - Basarabia prin retragerea Armatei a 14-a si retragerea piedicilor puse in calea unirii Basarabiei cu Romania.
Aceste rani mai vechi daca sunt inchise prin rezolvarea lor - este un bun start pentru o noua relatie Romania - Rusia, relatie dezvoltata pe alte fundamente decat pana acum.Am mai zis: eu sunt un simplu cetatean. Nu un diplomat. Dar daca un simplu cetatean - nu politician, sau istoric sau diplomat - poate realiza cat rau a facut neamul tau neamului meu, eu cred ca macar acest mesaj sa fie daca nu un mic punct de plecare al dezvoltarilor relatiilor, macar un semnal de alarma al necesitatii dezvoltarii unor relatii normale.
Relatia intre noi si ei va fi intotdeauna complexa, si a fost asa - pe alocuri prietenoasa, pe alocuri dusmanoasa, de cand ne-am cunoscut ca popoare.
Cu tot respectul va sugerez sa cititi scrierile lui Karl Marx intitulate Insemnari despre romani.
Printre altele, privind evenimentele istorice din perioada 1800 - 1900, autorul descrie atitudinea Rusiei fata de Moldova referindu-se la impunerea unor plati imense precum si la distrugerile de vieti, jafurile infaptuite de salbaticii soldati rusi precum si la hotiile ofiterilor.
Toate acestea nu pot fi uitate dar pot fi iertate cu conditia ca marea Rusie sa dea dovada de bunavointa in relatiile cu Romania. Prin acesta inteleg restituirea tezaurului romanesc sau daca nu mai exista acordarea de despagubiri Romaniei in echivalent, problema Basarabiei si altele.
Unele neamuri au crescut mai puternice , mai mari, alte neamuri au crecut mai plapande , pe un teritoriu mai putin intins.
Asumand ca exista un Dumnezeu deasupra tuturor, ce credeti ca vor raspunde rusii cand in fata Lui, El ii va intreba : " Voi rusilor, v-am dat atata pamant si atatia oameni si atate putere doar voua... ce ati facut cu ea in istorie? ce ati cautat sa ii chinuiti pe polonezi , ce ati cautat cu tancurile prin cehoslovacia, ce ati cautat sa rupeti pamant romanesc ? Eu v-am dat putere sa ii inteleptiti pe oameni si sa-i cresteti, nu sa-i chinuiti si sa-i calcati in picioare aruncandu-i si omorandu-i prin Siberia."
Ce veti raspunde atunci ? ...ca pe niste polonezi sau romani ii mai calci in picioare si ii mai fugaresti cu tancurile, asta e ...dar in fata lui Dumnezeu ce veti mai raspunde atunci ? ...
Vreti echilibru in relatie si prietenie sincera si reciproca?
Inchideti toate ranile relatiei romano-ruse Domnule Oleg caci prietenia si respectul nu apar in urma amenintarilor , a rachetelor din zona Kaliningrad sau a scutului anti-racheta roman ci in urma bunelor intentii si a prieteniei sincere.
Acest lucru e valabil si intre indivizi si intre popoare.
Si nu e valabil de ieri, de azi .... ci dintotdeauna.
Va multumesc.
Totusi, in virtutea bunelor relatii, cred ca se poate aranja ceva, in schimbul unei votkulite de calitate, fara aroma politico-ideologica.
"Moscova nu se supara. Moscova propune un dialog"
parca-i replica din film.
intelegem din asta ca georgiei i-a fost propus un dialog atunci cand a inceput razboiul, nu? ce tare!
excelenta, la cat mai putine propuneri de dialog!
ws
Nu vad rostul ca acesti tortionari rusi sa mai fie invitati de cineva in R !!
Si acum ca Romanica saraca a ajuns ROSIE !!?? din nou Ilici la putere ii va linge in c..r pe rusi sal primeasca in Piata Rosie unde se lafaia cu grade mari in anii petrecuti in URSS !! jb
Cat despre vestea ca ne abandoneaza, cine ar putea crede ca renunta la planurile lor, de a ajunge la marile calde, pe care le au de pe vremea tarilor? Eu ma multumesc cu cartile scriitorilor rusi, ca politicienilor rusi n-o sa le duca nimeni dorul.
rusia a ramas in afara prioritatilor romanesti, in ultimii 8 ani.. dar nu invers, rusia nu a renuntat niciodata la interese in romania, ca dovada, s-a intors USL-ul rosu..
- o sa facem din nou afaceri cu voi !!!!
p.s. ca vreti sa nu - dar o sa facem !!!!
Tezaurul Romaniei cand ni-l dati inapoi?
Cand iti termini mandatul sa-i iei cu tine in Rusia si pe toti agentii KGB !
Ca sa nu nai existe "atentie politica " din partea voastra.
Apropo. din Transnistria nu mai plecati? Ca romanii de acolo s-au saturat de voi.
USL, daca va castiga alegerile generale va inlesni foarte tare demersurile pe care tara d-stra le face intr-un mod deocamndata ocult de a recastiga un vechi ,,prieten" pe care Moscova l-a calcat in picioare si de care a profitat din plin vreo 50 de ani.
Eu, ca simplu cetatean al acestei tari stiu ce larga reprezentare are Rusia in structurile de stat -si nu numai-din Romania stiu de asemenea ca tara d-stra nu a renuntat niciodata sa-si exercite influenta asupra Romaniei si mai stiu ca multe neajunsuri pe care le-am intampinat in anii de dupa 1990 se datoreaza ,,grijii" deosebite pe care ,,prietenul" de la rasarit ne-o poarta.
Putem insa fi cu adevarat prieteni doar atunci cand tara d-stra va indrepta raul facut Romaniei, doar atunci cand isi va retrage agentii de la Bucuresti si din provincie, doar atunci cand ne veti da tezaurul inapoi, doar atunci cand Moldova va avea posibilitatea reala de a alege sa se reuneasca sau nu cu Romania, doar atunci cand tara d-stra va recunoaste international agresiunile indreptate asupra poporului meu.
In ceea ce ma priveste sincer, as prefera sa fim prieteni, dar niste prieteni care se respecta reciproc si care se trateaza de la egal la egal.
Un om de 150 km plin de muschi are aceleasi necesitati vitale ca unul de 80 de kg si mai putin muschiulos.
Nu am nimic impotriva poporului rus care stiu ca sufera, in tacere, politicile - consider eu gresite - ale Moscovei, in mare majoritate. Si ei sunt oameni si asa cum am spus in marea lor majoritate niste oameni necajiti.
Problema fundamentala a Rusiei este insa minoritatea ei conducatoare. La fel ca si la noi.Daca stau si ma gandesc bine sunt multe similitudini la acest nivel existente intre statele noastre.
Dumnezeu sa binecuvanteze cele doua tari sa le lumineze si sa le dea gandul cel bun.
Foarte bine!
Prietenia rusilor e un fel de prietenie cu pumnul in gura, nu ne trebuie prieteni din astia, defapt astia nu sunt prieteni.
Regimul impus de ei a facut mai mult rau poporului roman decat raptul teritorial si decat furtul tezaurului pentru ca a distrus spiritul si cultura acestui popor. Ne-a dat la propriu cu 100 de ani inapoi. Cei aproape 50 de ani de comunism sunt responsabili pentru mentalitatea de asistat social pe care o vedem la majoritatea covarsitoare a populatiei: vor sa le dea statul casa, loc de munca, nu vor sa depuna nici un efort ca sa le aiba, il pizmuiesc pe cel care munceste ca sa o duca mai bine, sunt convinsi ca nimic nu se face fara pile cunostinte si relatii, etc.
Rusia este dusmanul natural al Romaniei si situatia nu da semne ca se va schimba prea curand.
Respectati memoria celor ucisi in 13-15 iunie 1990.
Priveste mineriada lui Iliescu
http://www.youtube.com/watch?v=Cbe3VSlAOTI
Pai cum sa nu fie destul de buna daca in cadrul CAER trimiteam chiar mincare in regim de urgenta? Se primea telefon de la Moscova: trimiteti imediat N tone de carne de pui la Budapesta!
(proverb rusesc)
davai ceas davai palton!
amu ca e de bon ton
ziceti davai escadron!
iar ne mai dati un ocol
ramanem in ....gol!!!
Au interes in terenuri, cladiri, sare, gaze,aurul din Apuseni.....ca celelalte le-au luat deja, nu-i masa domnu patriciu??!
Si tezaurul. Si cereti-va scuze pentru milioanele de romani morti din cauza comunismului. si pentru kolhozurile si jaful Romaniei de dupa razboi.
Apoi o sa incep sa va cred.
cica investitorii rusi si-au pierdut interesul.....
mor de ris
Pacaliciul asta mai bine s-ar uita in ograda proprie decat sa ne dea lectii cu "Moscova face", "Moscova drege", "Moscova nu se supara"...
PS: Mechel care are 5 uzine siderurgice in Romania e la un pas de insolventa si asta vorbeste de investitiile rusesti? Nostim...
Comunismul (dictatura proletariatului) a sosit pe tancurile rusesti si a distrus in primul rand intelectualitatea. Acest factor de progres nu putea fi pacalit usor si era atat de periculos pentru ca gandea.
Relatiile noastre politice, economice, cu ei au fost de subordonare. Pana si ceasca a priceput acest lucru si de aici i s-a tras.
Intotdeauna rusii una au spus si cu totul altceva au facut. "Tatuca stalin" este cel mai reprezentativ exponent al lor.
Declaratiea ambasadorului nu-mi suna bine mai ales acum cand avem numai rosu in jurul nostru pentru ca e bineinteles invers. Si nu-mi doresc!
Copilotul se incadreaza foarte bine in tipologia activistului de partid comunist.
Promite cate in luna si stele, sustine ca ADN-ul lui nu-l lasa sa incalce legea dar isi bate joc de Constitutie, limiteaza competentele unor entitati democratice (CC, CSM), promoveaza semianalfabeti, oameni certati cu legea, nu guverneaza ci este interesat doar de restauratie. Atentie :"Somnul ratiunii naste monstrii!"
P.S. asteptati sa va chem eu!!
http://www.riscograma.ro/4193/iata-adevarata-constitutie-a-romaniei-directivele-nkvd/
Ucraina e in curs de rusificare fortata.
Cica o prostituata vietnameza a fost intrebata pe la sfarsitul anilor '70 care e diferenta intre americani si rusi. Raspunsul a fost ceva de genul:
"Americanii si rusii sunt cam la fel. Doar ca americanii platesc in dolari si rusii deloc"
A declarat ca a avut multe sentimente pozitive, la noi. Mi-ar placea sa putem spune si noi despre Rusia, la fel! Insa eu percep foarte sentimente negative, dinspre ei, prin intermediul politicienilor romani.