In cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" de la B1TV, moderatorul emisiunii Robert Turcescu a prezentat o lucrare intitulata "Raspunderea in dreptul international umanitar", lucrare aparuta in 2010 sub semnatura premierului Victor Ponta si a doamnei Daniela Coman.

Robert TurcescuFoto: Captura B1TV

Conform jurnalistului Robert Turcescu aceasta ar fi cea de-a treia lucrare asupra careia planeaza suspiciunea de plagiat: "Un prim autor copiat grosolan este domnul Geamanu, care semneaza in anul 1977 la editura RSR "Dreptul international Penal si infractiunile internationale", un alt autor plagiat este Dumitru Diaconu. Pasaje intregi pe care domnul Victor Ponta le-a copiat si in teza sa de doctorat le foloseste si in aceasta lucrare".

Alt autor care a fost folosit ca sursa de "inspiratie" pentru premierul Victor Ponta este domnul Vasile Cretu cu lucrarea sa "Drept International Penal".

Robert Turcescu mentioneaza ca "partea ridicola a lucrurilor" survine atunci cand in cartea aparuta in 2010 se face referire la fostul dictator chilian Augusto Pinochet care a murit in 2006: "Fostul dictator din Chile ar putea fi judecat in lipsa la Paris...Indiferent de soarta actuala a lui Arturo Pinochet..." ( n.r. - citate din cartea premierului Victor Ponta). "In anul 2010 vorbesc de Pinochet de parca acesta ar fi fost inca in viata. Este un lucru absolut ridicol. Nici macar nu au citit ceea ce au scris. Intre doua coperti sta o maculatura, ceva ce nu-i apartine lui Ponta", a conchis Robert Turcescu.