Trecerea Monitorului Oficial din subordinea Camerei Deputatilor in cea a Guvernului are la baza considerente practice, a declarat, miercuri, la TVR Info, secretarul general al Guvernului, Dan Mihalache. El a argumentat ca Guvernul "lucreaza", chiar si in timpul vacantelor parlamentare si ca acestei decizii nu trebuie sa i se acorde "o semnificatie foarte mare". In plus, Mihalache a spus ca urmare a acestei decizii, hotararile publicate in Monitorul Oficial vor putea fi accesate gratuit.

"Sunt considerente de ordin practic, tinand cont ca Guvernul este principalul emitent de acte normative, e normal ca aceast regie sa fie in subordinea Guvernului. Guvernul lucreaza si cand Parlamentul are vacanta...incercam sa facem ca MO sa devina un serviciu public in slujba cetateanului: nu mi se pare anormal ca anumite hotarari sa poata fi accesate pe site-ul ministerelor, dar la Monitorul Oficial sa poata fi accesate doar contra cost...informatiile vor fi accesibile gratuit oricarui cetatean".

In replica, Otilia Nutu, expert EFOR, prezenta in cadrul emisiunii INFO EXPRES de la TVR Info a atras atentia ca prin aceasta schimbare "se poate incerca modificarea unor legi, inainte de a fi publicate in Monitorul Oficial".