Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor, a declarat la Antena 3, in cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu, ca prim-ministrul Victor Ponta nu are pentru ce sa demisioneze in urma scandalului de plagiat. Ioan Rus a explicat ca, in ceea ce priveste plagiatul, ''de vreo 2000 si ceva de ani incoace, de la Aristotel la Platon, toti au plagiat. (...) Autorul emite niste teze, de aceea se numeste teza de doctorat''.

Ioan RusFoto: Captura Antena 3

Legat de scandalul de plagiat in care este implicat premierul Victor Ponta, Ioan Rus a afirmat ironic ca ''o ceata de portocalii s-a adunat azi cu un chimist in frunte sa atace cu duritate maxima niste chestiuni legate de drept. Mie nu mi se pare normal''.

Referitor la convorbirea telefonica pe care ministrul Ioan Rus a avut-o cu Adrian Nastase in seara arestarii, el a declarat ca Nastase ''era depresiv si extrem de necajit''.

''Cand vad tristi din astia care ataca in toate felurile (...) Din punctul meu de vedere, pana la data in care i se aducea mandatul acasa, Adrian Nastase era un om perfect liber, cu toate drepturile de rigoare. Pana atunci, nu avea interdictie sa vorbeasca cu mine, nici cu nimeni. Putea sa vorbeasca chiar si cu presedintele Traian Basescu'', a afirmat Ioan Rus.

In ceea ce priveste o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu, ministrul de interne a declarat ca suspendarea nu este o decizie care sa tina de ministerul pe care il conduce, ci de conducerea partidelor aflate in Parlament.