Andrei Nastase este invitat la Antena 3, in cadrul emisiunii ''Sinteza Zilei" moderata de Mihai Gadea. Fiul politicianului a afirmat ca adversarii tatalui sau ''l-ar fi vrut mort. Daca nu mort, macar umilit la maxim, scos de pe scena politica, executat politic''. De asemenea, Andrei Nastase a afirmat ca unul dintre avocatii tatalui sau, Liviu Popescu, a decis sa nu-l mai reprezinte pe acesta la CEDO dupa ce a primit mai multe amenintari. Iata principalele declaratii:

Andrei NastaseFoto: Captura Antena 3
  • Am sperat pana in ultimul moment sa nu se ajunga aici. Lucrurile erau destul de clare. Nu aveam de ce sa ne temem si in special in dosarul acesta. El cred ca era mai pregatit decat noi toti
  • Tatal nostru se astepta sa fie condamnat, din felul in care lucrurile au evaluat. Din cate stiu, tot ce s-a depus a fost respins. Adrian Nastase nu a avut cum sa se apere. Adrian Nastase a incercat, dar nu a reusit si pana la urma nu a suportat umilianta.
  • N-am putut sa ne mai aparam. Mai sunt doua dosare. Eu sunt sigur ca cei care au inceput acest lucru isi vor dori sa-l vada in catuse.
  • N-am vazut niciun fel de grija sau reactie pentru starea lui de santate.
  • Daca a marturisit ca se astepta sa fie condamnat: Niciodata. Intotdeauna a incercat sa ne protejeze cat a putut. Lucrul peste care el nu a putut trece a fost umilianta. De aceea a ajuns la gestul lui extrem.
  • A spus ca singurul lucru pe care nu il poate lua nimeni este demnitate.
  • Despre sinucidere: Imi dau seama acum ca el, de fapt, a vrut sa ne protejeze. Eu nu pot intra inca in camera in care s-a intamplat. Eu eram pregatit pentru orice, chiar si pentru aceasta decizie.
  • Presiunea politica a fost pusa asupra judecatorilor.
  • Liviu Popescu, unul dintre avocatii lui Nastase, s-a retras si a decis sa nu-l mai reprezinte pe Adrian Nastase la CEDO. El a luat aceasta decizie in urma unor amenintari, in urma unei alergii foarte suspecte a sotiei dansului in momentul in care a fost la spital pentru un control obisnuit. 
  • I s-au nominalizat numele sotiei si al copilului la telefon si i-a fost cerut sa renunte la dosarul lui Adrian Nastase si la dosarul doamnei judecator Barsan, de asemenea. Dansul a decis sa se retraga.
  • Despre vocile care spun ca incercarea lui Adrian Nastase de a se sinucide a fost o inscenare: Am adus cu mine una dintre scrisorile pe care Adrian Nastase le-a lasat si urmau sa fie citite de familie dupa ce el luase deja decizia pe care o luase. As dori sa v-o dau. In afara de mine, nu a citit-o nimeni. Este o scrisoare care imi este adresata.

Scrisoarea lui Adrian Nastase adresata fiului sau, Andrei Nastase:

''Andrei, dragul meu, vei ramane capul familiei. Sa aj grija de mama si de Mihnea. Stiu ca va fi greu, dar stiu ca vei reusi. Va trebui, cu ajutorul avocatilor, sa-mi restitui dreptul la onoare si la demnitate. Poate ca va fi greu sa intelegi decizia mea, dar nimeni nu va reusi sa ma umileasca dupa o viata de munca si de eforturi. Prefer sa plec de langa voi cu demnitate si cu sentimentul ca nu accept nedreptatile. Iti doresc sa fii fericit, sa ai o familie frumoasa si sa nu faci niciodata politica. Vei avea multe griji, dar vei gasi multi oameni care iti vor fi aproape. Te imbratisez cu toata dragostea, tata! 20.06.2012''.

  • Acea scrisoare trebuia citita in cazul in care Adrian Nastase nu ar mai fi participat la aceasta viata politica si pana la urma nu mai avea nimic de ascuns sau de pierdut.
  • Cineva se teme ca acest dosar va ajunge la CEDO si in momentul acela,noi, cu totii, vom avea o problema.
  • Despre decizia instantei si despre procesele lui Adrian Nastase: Nu vreau sa nominalizez oamenii care au putere. S-au facut presiuni asupra judecatorilor. Prezentand dosarul la CEDO, lucrurile devin foarte clare. Ne asteptam la o pedeapsa cu suspendare, la orice. Cu siguranta el este o piesa puternica in tot acest joc politic care trebuia indepartata, care punea o anumita problema. Nu mai era dorit. Este mult prea puternic si in momentul de fata. 
  • Pot spune ca politistii care au venit in seara aceea la noi acasa au procedat ca intre oameni. Am vazut anumite lucruri dar, repet, nu vreau sa-mi aduc aminte de ele. Politistii care au fost acolo au respectat o hotarare pe care o primisera si s-au purtat cum trebuia. 
  • Despre o posibila cerere de gratiere adresata presedintelui Traian Basescu: Eu sunt dispus sa fac orice posibil sa-l aduc pe tatal meu acasa, dar nu stiu daca tatal meu, la randul lui, ar accepta ideea ca cei care l-au condamnat sa-i semneze aceasta cerere de gratiere. Eu as fi dispus chiar personal sa merg la portile Palatului Cotroceni. Interesul meu este ca tatal meu sa nu fie neglijat si sa-l vad acasa. 
  • Nu cred ca cerera de gratiere va fi semnata si nu m-ar ajuta in vreun fel, dar cu siguranta m-am gandit s-o fac.
  • Eu îmi voi dedica viața pentru a demonstra toate neregulile care au dus la această condamnare, care au făcut din Adrian Năstase un deținut politic