Decizia Curtii Constitutionale in privinta derularii referendumului se refera la o initiativa legislativa, atacata la CCR si nu la Ordonanta de Urgenta a Guvernului, a declarat, marti, la TVR Info, ministrul delegat al Administratiei, Victor Paul Dobre, care a organizat si precedentul referendum de demitere a presedintelui, din 2007. "Nu a fost o decizie de a declara neconstitutionala Ordonanta Guvernului, deci OUG e valabila", a conchis ministrul liberal, referindu-se la disputa declansata dupa hotararea Curtii Constitutionale in privinta referendumului.

Declaratii Victor Paul Dobre:

-Nimeni nu poate sa nu respecte deciziile CCR; legea referendumului este veche, o lege din 2000. In tumultul acestor zile, cred unii au facut o confuzie intre OUG 41, care aduce o serie de corectii si o initiava legislativa a unor colegi parlamentari, care si ea face niste corectii la legea referendumului si care fost sesizata de un grup politic din Parlament si trimisa Curtii Constitutionale. Ceea ce astazi a decis CCR se refera la acea initiativa legislativa.

-In momentul de fata noi procedam dupa legislatia in vigoare: legea 3, pe 2000, o lege care functioneaza si OUG 41, pe 2012, o ordonanta publicata, in vigoare. Vreau sa va spun ca in motivatia ordonantei 41 pe 2012, modificarea facuta a avut la baza decizia 420, din 2007 tot a CCR; eu am organizat si referendumul precedent, intamplator.

-Legea se aplica, OUG aduce o serie de corectii, dar nu in desfasurarea majora a procesului electoral...Nu a fost o decizie de a declara neconstitutionala OUG, deci OUG e valabila.