Fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana a vorbit la Antena 3 despre situatia politica din Romania si despre scandalul creat in jurul suspendarii lui Traian Basescu: "Suntem intr-o capcana de comunicare. Dupa ce se intoarce Victor Ponta de la Bruxelles trebuie sa inchidem acest subiect (suspendarea presedintelui - n.r.) si apoi sa le dam semnale pozitive celor din UE. Nu ne-am transformat peste noapte intr-o tara bananiera."

Mircea GeoanaFoto: Captura Antena 3

Principalele declaratii ale lui Mircea Geoana

  • Exista in continuare o Europa politica impartita pe familii politice si fiecare incearca sa-si apere partidul.
  • Suntem intr-o capcana de comunicare. Dupa ce se intoarce Victor Ponta de la Bruxelles trebuie sa inchidem acest subiect (suspendarea presedintelui - n.r.) si apoi sa le dam semnale pozitive celor din UE si sa demonstram ca nu ne-am transformat peste noapte intr-o tara bananiera. Trebuie sa incetam cu aceste lucruri.
  • Singura modalitate de a repara aceasta situatie care costa Romania pe plan extern este aceea de a veni la vot in data de 29 iulie.
  • Lumea trebuie sa vina la vot si a doua zi trebuie sa aratam ca putem sa avem si o politica sanatoasa.
  • Exista o tactica a propagandei basiste prin care se incearca decredibilizarea tuturor politicienilor. Vor sa promoveze ideea ca toti politicienii sunt la fel.