Ministrul de Externe, Andrei Marga a fost invitat la Antena 3 si a discutat despre situatia Romaniei in raport cu UE: "Angela Merkel nu a aprobat politiciile lui Basescu. A ramas uimita cand a aflat de taierile veniturilor bugetarilor". A continuat mentionand: "Germania nu vrea raul Romaniei. Germania trebuie considerata un partener stabil in continuare".

Andrei MargaFoto: Captura YouTube

Principalele declaratii ale ministrului de Externe

  • Pentru a se evita multiplicarea sectilor de votare fara o administrare corecta s-a luat decizia ca in strainatate sa fie 159 de sectii de votare. Interesul nostru obiectiv este acela ca oamenii sa vina la vot. Vom analiza sa vedem zonele in care trebuie sa suplimentam sectiile. Orice cetatean din strainatate poate sa-si exercite votul fara nicio problema.
  • Maine (luni n.red.) propun o noua persoana pentru Ambasada Italiei. Un om foarte calificat. A stat sapte ani la Roma, respectiv Vatican la cele doua ambasade. Este un diplomat de cariera din Minister.
  • Barroso nu a dat o lista de porunci ci doar o lista de intrebari.
  • Angela Merkel nu a aprobat politica lui Basescu. Angela Merkel nu a fost de acord cu politica de austeritate. A ramas uimita cand a aflat de taierile salariale si ale pensiilor.
  • Traian Basescu a deformat democratia. Profita de faptul ca oamenii nu pot urmari toate opiniile internationale.
  • Exista o noua tehnica de a ataca adversarii politici: Se scriu articolele la Bucuresti si apoi sunt trimise catre publicatiile din afara. Apare articolul intr-un ziar si apoi articolul este citat in Romania.
  • Germania nu vrea raul Romaniei. Germania trebuie considerata un partener stabil in continuare. Trebuie tratate cu sensibilitate toate reactiile partenerilor nostri.