In primul rand, sa admitem, totusi, ca traim intr-o tara suficient de democratica incat sa intelegem toti ca schimbarea sefului unei institutii nu inseamna distrugerea institutiei respective. Sigur, Traian Basescu, care (...) atunci cand vorbeste de persoana sa crede ca vorbeste despre statul roman in ansamblu, in intregime, poate sa faca astfel de confuzii. Traian Basescu, de fapt, ca sa nu o mai lungim, intelege asa: prin justitie independenta, justitia ai carei conducatori i-a numit el, prin structuri ale statului, serviciile ale caror conducatori i-a numit el si prin stat pe sine insusi', a afirmat presedintele interimar, la postul Romania TV.

Antonescu a precizat ca nu a intentionat nicio schimbare la nivelul sefilor serviciilor, carora le-a cerut doar sa-si faca meseria si sa nu se amestece in lupte politice, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca nu a participat la nicio conspiratie in viata lui si considera inchis cazul legat de solicitarea de revocare a sefului STS, cu atat mai mult cu cat s-a dat curs imediat solicitarii de suspendare a serviciilor de telefonie speciala catre Traian Basescu.