Presedintele interimar, Crin Antonescu, a reiterat, vineri seara, la Romania TV, ca se va retrage din viata politica daca Traian Basescu redevine presedintele Romaniei, chiar daca acest lucru se va intampla prin invalidarea referendumului.

'In momentul in care am pronuntat-o (nr - afirmatia legata de retragerea din viata politica) eu am avut in vedere faptul ca domnul Basescu castiga referendumul. Sigur ca Basescu, care vorbeste mult despre barbatie, onoare si marinarie, a inceput sa se preocupe ca daca nu se face pragul (...) se invalideaza referendumul si domnul Basescu vine inapoi, daca eu plec. Plec, chiar si atunci, desi nu eram obligat de conditiile angajamentului, dar chiar si atunci plec', a spus Crin Antonescu, la Romania Tv, potrivit Agerpres.

Presedintele interimar a subliniat ca gestul sau nu trebuie sa atraga si alte demisii din PNL sau alte partide si poate avea valorea de exemplu doar pentru ca politicienii sa-si respecte promisiunile.

'Eu ii incurajez pe colegii mei, daca voi fi in situatia de a pleca, sa suplineasca lipsa unuia dintre ei, printr-un efort mai mare si printr-o determinare mai mare. (...) Asta ca teorie, ca-i frumos. Dar cazul nu va fi pentru ca mie, inca o data spun, mi-e greu sa cred ca la acest moment o majoritate, si mai mult decat o majoritate, nu va intelege ca trebuie sa vina sa voteze', a mai spus Antonescu.