Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, ca toata energia pentru irigatii va fi subventionata de Guvern. "Maine o sa anuntam de la Ministerul Agriculturii un program special prin care toata energia pentru irigatii va fi subventionata", a explicat primul-ministru la TVR, potrivit Agerpres.

Ponta a spus ca, de la 1 ianuarie 2013, se va aplica TVA diferentiat pentru produsele agricole, astfel incat producatorii romani sa fie stimulati, iar vanzarea marfurilor la negru sa fie stopata.

"Ne plangem cu totii ca romanii produc, dar in toate supermarketurile sunt numai alimente din import. Si am venit si am spus haideti sa incercam, si o vom face de la 1 ianuarie 2013, sa avem TVA-ul diferentiat, cum de altfel au toate tarile din Uniunea Europeana, cu exceptia uneia singure din 26, Danemarca. (...) Nu sa facem pur si simplu TVA mai mic, ci sa facem acea schema in care TVA ramane 24%, dar daca prezinti factura 15% din TVA ti-l dau tie inapoi producatorului, deci il si oblig pe producator sa nu mai vanda la negru (...) si in acelasi timp te ajut pentru ca daca ai doar 9% TVA esti mai competitiv decat produsele din import si atunci si marile supermarketuri o sa primeasca marfuri romanesti", a declarat Victor Ponta.