Premierul Victor Ponta a fost invitatul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, moderata de Mihai Gadea, vorbind despre Vila Dante pregatita pentru Traian Basescu si despre referendumul din 29 iulie. "Sunt zeci de oameni care stiu ca Basescu a fost la Vila Dante si a ales personal parchetul sau mobila. Nu exista vila de protocol cu dressing si bucatarie. Este o casa de locuit pe care nu cred ca multi romani si-o permit".

Victor Ponta la Antena 3Foto: captura Antena 3

Despre Vila Dante:

"N-a fost o chestie pregatita, asta e specialitatea domnului Basescu ca fost securist. A fost pur si simplu o situatie in care eu am vrut sa am acces la aceasta vila pentru intalniri cu ambasadorii, dar cei de la SPP mi-au spus ca domnul presedinte nu a fost de acord sa am acces la aceasta vila. Imediat dupa ce domnul Basescu a fost suspendat le-am cerut celor de la SPP sa ne permita accesul".

"Este normal ca presedintele Romaniei sa aiba o locuinta dupa incheierea mandatului. Ceea ce mi s-a parut revoltator este faptul ca presedintele Basescu in continuare vorbeste despre cum a suferit el cand a taiat pensiile si salariile oamenilor, cum n-a putut sa doarma noaptea de grija, iar eu am vrut sa dovedesc ca este un om atat de prefacut si mincinos. Nu stiu cati romani au putut sa-si faca o casa in 2011, dar stiu ca nici unul nu si-a facut o casa de peste 1 milion de euro din bani publici", a declarat Ponta.

Despre acordul semnat cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate:

"S-a demonstrat ca e o noua minciuna de campanie. Acordul pe care l-am semnat este cu un consiliu al societatii civile, un acord de principiu de o pagina, despre revendicarile care acestia le au. Eu nu cred ca trebuie sa desfiintam institutii constitutionale. Nici vorba sa semnam vreo desfiintare. Imi doresc ca aceste institutii sa lucreze pentru societate si nu pentru Traian Basescu".

Despre referendumul din 29 iulie:

"Si Crin Antonescu si eu am spus ca e mai important ca Romania si in fata celor de la Bruxelles si in fata celor de la Washington sa arate si sa dovedeasca ca este o tara democratica. E mult mai important decat sa castigam noi un referendum. Pe noi ne-a interesat viitorul Romaniei in Europa, pe Traian Basescu nu l-a interesat.

Eu sunt convins ca vor veni 9 milioane de romani la vot, iar din punct de vedere politic daca duminica sunt mai mult de 5.200.000 voturi atunci Traian Basescu nu mai este presedinte in Romania. Atunci nu poate decat sa plece, nu mai are ce sa faca", sustine Victor Ponta.

Alte declaratii:

  • Am vrut doar sa arat cum au trait oamenii din cauza lui Traian Basescu in 2011 si cum a trait el.
  • Vila Dante ar trebui sa fie pusa la dispozitia institutiilor care au activitati publice.
  • Nici un deminitar al statului nu trebuie sa se bucure de asemenea privilegii cat timp oamenii traiesc greu.
  • Cu Traian Basescu n-a fost democratie in Romania. El a fost cel mai nedemocratic sef de stat dupa Ceausescu, poate chiar mai rau decat el.
  • Eu nu-mi mai doresc crize in Romania dupa 29 iulie. Am avut numai crize cu Traian Basescu.
  • Basescu nu l-a lasat pe Tariceanu sa fie prim-ministru, pe Emil Boc l-a calcat in picioare, iar pe Mihai Razvan Ungureanu l-a pus sa vanda ce era de vandut.
  • Voi ramane premier cat timp Parlamentul ma va sustine si mai ales cat voi avea sprijinul popular.
  • Traian Basescu pentru mine este doar o uriasa piedica in punearea in aplicare a planului nostru de reforme.
  • Faimoasa masinarie PDL-ista nu mai functioneaza daca s-a decuplat de la banii publici.