Guvernul ar putea majora amenzile aplicate de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) primarilor care nu isi actualizeaza listele electorale, amenda maxima fiind in prezent de 2.500 lei, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax. Seful Executivului a evocat posiblitatea majorarii acestor amenzi intrebat la Realitatea TV daca se asteapa sa fie boicotat de primariile PDL si UDMR si ce se va intampla in acest caz.

"Cel putin, din ceea ce am eu am perceput in acest moment, toti primarii sigur ca au o sarcina in plus si sigur ca au multe intrebari: in cat timp, cand facem comisia electorala, cat ne va costa, dar nu am auzit pe nimeni care sa spuna ca nu vrea sa faca chestia asta. Pana la urma, ca sa fiu corect, si domnul primar Boc nu a zis sa ca nu vrea, a zis ca nu poate, ca cei o mie de angajati ai primariei sunt plecati sau nu au in atributii. Aici, daca nu luni, daca nu reusim sa strangem toate datele, atunci marti, cel mai tarziu, avem sedinta de Guvern, adoptam hotararile de guvern necesare si, inclusiv, daca va fi nevoie de o hotarare legislativa pentru a mari amenzile pe care Autoritatea Electorala Permamenta le are si in acest moment prevazute in lege - daca nu ma insel cea mai mare este undeva la 2.500 lei - pentru primarii care nu isi actualizeaza listele electorale", a afirmat Victor Ponta vineri seara.

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a spus premierului Ponta, in cadrul videoconferintei privind actualizarea listelor electorale, ca nu dispune de personalul necesar in acest scop, iar ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a replicat ca in acest caz trebuie "importati" nemti pentru efectuarea numaratorii.