Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, ca nu le-a cerut demisia lui Rus sau Dobre, dar accepta ca a discutat cu acestia despre demisie.

Copresedintele USL spune ca "da asigurari ca Rus si Dobre nu au schimbat tabara" si spune ca Rus nu a vorbit despre prresiuni facute de Crin Antonescu ci de Traian Basescu. "Eu pot sa bag mana in foc pentru cei doi care au demisionat ca sunt de partea noastra", a declarat acesta.

"Era necesara o repozitionare a Guvernului, era nevoie de o strategie, pentru ca ministrii care au demisionat erau tinta lui Traian Basescu", a fost explicatia lui Ponta pentru remanierea guvernului pe care-l conduce.

Despre numirea Monei Pivniceru la conducerea Ministerului Justitiei

  • Mi-a spus ca este dispusa sa demisioneze din CSM. Este vorba doar de o amanare acum. Sper ca in 3-5 zile sa finalizam numirea sa
  • Am considerat ca in acest moment e bine sa nominalizam in functia de ministru al Justitie un om independent politic. In al doilea rand un om insistent, iar in al treilea rand un om cu experienta

Cine a facut presiuni pe Rus?

Ioan Rus (PSD) a anuntat ca si-a inaintat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, acuzand presiuni atat din partea presedintelui suspendat Traian Basescu, cat si din partea presedintelui interimar, Crin Antonescu. La scurt timp dupa ce a facut acest anunt, Ioan Rus a declarat ca Victor Paul Dobre (PNL), ministrul delegat pentru Administratie, l-a "rugat" sa anunte si demisia sa, intrucat el nu se afla in tara."Din acel moment (solicitarea CCR referitoare la liste - n.r.) asupra mea si asupra MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii, aprecieri de catre politcienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este inacceptabil, eu sunt un politican corect si limitele demnitatii mele mi le stabilesc singur. Nu pot fi partas la nimic din ce inseamna nerespectarea legii in Romania. Astazi mi-am inaintat demisia", a declarat Rus in cadrul unei conferinte de presa.

In replica, presedintele interimar Crin Antonescu a declarat ca nu a discutat cu Ioan Rus si nu a facut nicio declaratie publica la adresa sa si nu are o explicatie pentru afirmatia acestuia referitoare la presiunile pe care Atonescu le-ar fi facut asupra sa si a ministerului.