Premierul Victor Ponta a declarat luni, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca presedintele interimar Crin Antonescu - la fel ca si majoritatea liderilor USL - isi doreste alegeri prezidentiale.

Victor Ponta a adaugat ca in situatia in care judecatorii Curtii Constitutionale vor decide in cursul zilei de marti sa valideze referendumul vor putea fi organizate, "in mod legal si constitutional", alegeri prezidentiale anticipate, la aceeasi data cu alegerile parlamentare.

"Domnul Antonescu, din cate stiu, nu vrea sa mai stea la Cotroceni ca presedinte interimar. (...) Si eu si toti cei din USL vrem sa avem alegeri prezidentiale la care domnul Antonescu sa candideze si cred ca nimic nu ar fi mai bine pentru Romania ca, in luna decembrie sau la sfarsitul lunii noiembrie, oamenii prin votul lor sa decida pentru urmatorii cinci ani si pe cine vor sa aiba ca presedinte si pe cine vor sa aiba la guvernare. Toate sondajele din acest moment, nu stiu daca se vor confirma sau nu, sustin ca Guvernul USL va ramane in continuare. Pentru Romania un Guvern sustinut de o majoritate clara a cetatenilor, care are un presedinte infirmat de majoritatea cetatenilor, inseamna un blocaj", a sustinut premierul, citat de Agerpres.

El a precizat ca USL va depune mai multe plangeri penale impotriva liderilor PDL.

"Vom depune asemenea plangeri impotriva PDL-ului pentru ca toti romanii si partenerii nostri europeni sa vada daca in cazul unor plangeri nu ale PDL-ului, ci impotriva PDL-ului reactia Parchetului este identica. Daca si atunci se vor mobiliza zeci, sute de procurori care sa ii intrebe pe oameni daca li s-a luat cartea de identitate, daca au fost impiedicati (sa voteze - n.r.) e in regula, inseamna ca Parchetul si procurorii sunt rai cu toata lumea si cu USL si cu PDL. Daca nu se va intampla asa, atunci, categoric, ingrijorarea noastra ca acolo exista si o optiune politica, ceea ce e impotriva statului de drept", a subliniat premierul.