Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara la Antena 3 ca, desi actiunea de compromitere a Monei Pivniceru, propusa pentru portofoliul Justitiei, a inceput, nu va face nicio alta nominalizare pentru aceasta functie.

"Voi continua sa o propun pe doamna Pivniceru ca ministru al Justitiei, nu voi face nicio alta nominalizare. (...) Domnul Basescu si-a propus sa nu ajunga cumva Ponta prim-ministru. E, uite ca a ajuns. La fel, acum cred ca sta in garajul domniei sale devenit faimos si zice sa nu ajunga doamna Pivinceru ministru. O sa ajunga ministrul Justitiei. Sunt convins de lucrul asta. Actiunea de compromitere a doamnei Pivniceru a inceput, dar nu vad sa aiba foarte mare succes", a sustinut Ponta, potrivit Agerpres.

El s-a aratat dezamagit de faptul ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu au reusit sa se reuneasca in cvorum pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru si a afirmat ca va merge din nou "disciplinat" joi dimineata, la ora 9.00, la CSM. "O sa merg la CSM pana fac cvorum", a adaugat premierul.

Ponta a relatat ca in cadrul sedintei CSM de miercuri dimineata s-au incercat si alte solutii pentru ca institutia sa ia act de demisia Monei Pivniceru, dar ele au fost respinse de o parte din membri.

"Mai multi membri ai CSM au spus: 'Hai sa sunam pe unul din cei care nu poate sa ajunga fizic aici sa ia la cunostinta de faptul ca doamna Pivniceru si-a dat demisia". In acel moment aripa anti-Pivniceru din CSM ai iesit la suprafata: 'Nu se poate, cum sa intrebam la telefon?' Pai ati mai intrebat de zece ori. De exemplu, procurorul Sanpetru (...) si-a dat demisia. Prin telefon, membrii CSM au luat act de demisia sa. Acum nu se mai putea", a adaugat Victor Ponta.

Sedinta CSM programata miercuri, in care judecatorii urmau sa ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM si din magistratura - procedura necesara pentru ca ea sa poata prelua portofoliul Ministerului Justitiei - a fost amanata pentru joi, de la ora 09.00, din lipsa de cvorum.