Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a respins, marti seara, ideea de izolare a Romaniei, punctand ca de la preluarea mandatului a avut un dialog foarte bun cu oficialii europeni si ca nu exista niciun fel de semn de intrebare din partea SUA cu privire la predictibilitatea comportamentului tarii noastre de aliat si partener strategic. "Chestiunile acestea cu izolarea Romaniei le resping foarte clar", a declarat la TVR 1 Corlatean.

El a adaugat ca nu exista niciun fel de semn de intrebare la Washington cu privire la predictibilitatea comportamentului Romaniei de aliat si partener strategic, citeaza Agerpres.

'Guvernul duce mai departe si poate intr-un ritm chiar mai accelerat anumite angajamente legate de scutul antiracheta. Exista o serie de acorduri, de aranjamente subsecvente acordului mare care trebuie adoptate, implementate. Guvernul este in ritmul stabilit. Ne ducem mai departe si implementam acest acord. Faptul ca vom actiona dupa aceasta perioada tulburata politic intern pentru a mari gradul de atractivitate a economiei romanesti pentru investitorii americani, faptul ca discutam proiecte energetice acestea sunt lucruri care dau continut Parteneriatului strategic', a precizat ministrul de Externe.

Corlatean a afirmat ca in ceea ce priveste relatia cu Bruxellesul este o chestiune discutata in contextul MCV.

Discursul lui Basescu arata ca nu vrea sa colaboreze; nu a tras concluziile corecte dupa referendum.

'Senzatia foarte directa pe care a lasat-o discursul domniei sale este ca, din pacate, nu a tras concluziile corecte in urma exprimarii prin vot masiv de catre populatia Romaniei la acest referendum. Aceste formule care duc in ultima instanta la reiterarea conceptului de asa-zisa lovitura de stat sunt niste lucruri care spun foarte clar ca, din pacate, in politica interna domnul Basescu nu este dispus la un minimum de intelegere, cel putin asta este impresia lasata foarte consistent astazi', a afirmat Titus Corlatean, la TVR 1.

Ministrul a subliniat ca intre Guvern si presedinte trebuie sa existe colaborare. Acesta a afirmat ca reactia sefilor misiunilor diplomatice este extrem de relevanta, potrivit Agerpres.

'Ceea ce s-a transmis si a transmis presedintele legat de posibilitatea unor canale paralele, unor voci paralele care sa transmita mesaje in numele Romaniei in domeniul politicii externe nu a fost bine primit de ambasadori. Nu exista asa ceva. Si nu exista, daca respectam interesul Romaniei, decat necesitatea unei formule de minima cooperare si de dialog pentru a promova interesele Romaniei, care pe fond nu sunt in contencios dintr-o parte sau alta o politicului romanesc', a completat ministrul de Externe. Intrebat daca a discutat cu ambasadorii dupa intalnirea cu seful statului, el a confirmat.