Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica (PFC), a declarat vineri seara, la Realitatea TV, ca lansarea noii formatiuni de centru-dreapta este "relativ tarzie" si ca acest lucru "ar fi trebuit sa se intample cu macar un an in urma". De asemenea, Ungureanu a explicat si care e electoratul pe care il tinteste nou lansatul partid Forta Civica.

"Este fara discutie o lansare relativ tarzie; nu va pot decat spune cu regret ca acest lucru ar fi trebuit sa se intample cu macar un an in urma, pentru ca acest proiect, care s-a nascut dintr-un val enorm de entuziasm si de simpatie, sa fi ajuns la maturitate pe o cale - as califica-o eu - aproape organica; in momentul de fata, insa, constrangerea de timp ne obliga la asa ceva", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Intrebat care este electoratul pe care il tinteste Forta Civica, Ungureanu a explicat ca acesta "este un electorat calificat de urmatoarele atribute: cetateni romani care cunosc exercitiul votului si inteleg semnificatia sa; sunt oameni cu o cultura civica medie sau peste medie; din mediul urban si din mediul rural; care reprezinta cu precadere clasa de mijloc, in care se afla reprezentantii meseriilor liberale, reprezentantii antreprenoriatului - indiferent de dimensiunile sale, reprezentanti ai mediului cultural, ai mediului intelectual in general, studenti, tineri si, la antipodul acestei scari de varste, seniori inca activi, oameni care au o cariera remarcabila in spate si care, in senectute, sunt inca motivati sa functioneze mai departe, de data aceasta pe seama castigului profesional".

"Mai mult decat atat, noi credem ca el reprezinta, si aceasta ne arata datele de care dispunem, o foarte mare parte din electoratul de centru-dreapta care a ajuns la cota maxima cantitativa in 2008-2009, in ani de succese electorale succesive, ultimul fiind realegerea presedintelui Romaniei, dl Traian Basescu. Din acest electorat, care atunci insemna cateva milioane bune de cetateni romani, cel pe care il tintim noi inseamna mai bine de 3/4", a mai aratat MRU.

"Si mai mult decat atat, este vorba de un electorat care este animat sa schimbe tipul de politica facut astazi in Romania. Este un electorat, pe de alta parte, interesat de familie, interesat de viitoarul generatiei urmatoare, foarte sensibil la problemele legate de calitatea actului medical, de sistemul de sanatate si functionalitatea sa in general, foarte sensibil la problemele legate de educatie si de mediul educativ si, nu in ultimul rand, foarte sensibil la siguranta zilei de maine, cu tot ceea ce inseamna aceasta: de la lumina pe strada noaptea si pana la respectarea legilor si a statului de drept", a continuat Ungureanu.