Ponta despre Posta Romana

Victor PontaFoto: captura B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, in cadrul emisiunii "Ultimul cuvant" de la B1 TV, ca Posta Romana a fost devalizata constant in utlimii doi ani, a fost salavata in extremis de la faliment si supravietuieste acum "doar din faptul ca duce pensiile oamenilor". Seful guvernului spune ca a avut o discutie cu premierul belgian pentru o implicare a Postei belgiene in actionariatul romanesc.

Ponta despre Oltchim:

  • De vina este fosta conducere in frunte cu domnul Roibu care a fost tinuta in brate de toate partidele si guvernarile.
  • Am discutat cu OMV Petrom ca sa vanda Arpechimul impreuna cu Oltchimul.
  • Privatizarea nu se poate face inainte de 4 luni
  • Dan Diaconescu poate pune pe butuci Oltchimul

Despre vizita la Bruxelles si obiectivele urmarite:

  • Conform procedurilor europene, Jose Manuel Barosso este omologul premierilor din UE, iar Herman Van Rompuy are o functie paralela cu sefii de state. 
  • Am avut duminica o discutie telefonica cu presedintele Basescu despre intalnirea de la Bruxelles. Presedintele mi-a dat un telefon si mi-a povestit ce a discutat cu domnul Barosso. Basescu a discutat despre MCV, iar eu despre activitatea guvernului. Eu am cerut la Bruxelles transparenta in numirea Procurorului General si a sefului DNA
  • Ponta a declarat ca premierul Belgiei, Elio Di Rupo, i-a transmis sustinerea tarii sale in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Schengen.
    "Eu am avut 2 puncte pe agenda cu Di Rupo. L-am rugat sa ne vedem pentru a discuta de eventuala implicare a Postei belgiene in actionariatul Postei Romane si sa imi spuna inca o data: Belgia este pentru integrarea Romaniei. In acest moment exista o singura opozitie puternica, a Germaniei. Mi-as dori ca Traian Basescu, in baza relatiei excelente cu Angela Merkel sa reuseasca cat mai repede sa atenueze aceasta opozitie", a declarat Ponta.
  • Semnalele venite din SUA arata ca perioada de neincredere in Romania a fost depasita
  • Am inteles ca intr-o situatia mai dificila are dreptate cel care explica primul afara si nu cel care nu explica.

Despre candidatii USL la parlamentare

  • Am format echipa care va prezenta in cursul lunii octombrie agenda 2019, cu principalele propuneri de guvernare in special pentru perioada 2012-2016, dar si pana in 2019. Vom anunta candidatii pana pe 15 octombrie. Cei mai multi dintre candidati vor fi parlamentari in functie.
  • Vor fi insa si parlamentari pe care eu ca presedinte al PSD nu ii voi mai sustine pe liste

Despre protestele USL anuntate in timpul congrsului PP tinut la Bucuresti

"Pentru ca atitudinea unor lideri ai PP, si in special cea a democratilor germani, a fost una foarte exagerata ca sa nu zic inadmisibile. Din pacate, atunci cand crestin democratii germani spun ca peste 8 milioane de romani dau lovituri de stat si cer iesirea Romaniei afara din UE ete ceva exagerat si nu putem fi de acord. Nu vom face o manifestatie anti PP ci va fi lansarea candidatilor nostri. Nu mergem unde sunt ei. Fiecare va fi in partea lui", a explicat Ponta.