Dan Diaconescu a vorbit in aceasta seara despre esecul negocierlor pentru preluare Oltchim sustinand ca reprezentantii guvernului nu vor sa negocieze cu el si invoca un motiv care nu exista in caietul de sarcini si anume faptul ca nu arata banii.

"Guvernantii nu vor sa ne ia banii, nu vor sa negocieze cu noi si nu vor sa redeschida combinatul. Ne-au spus ca in weekend nu pot negocia cu noi fiindca sunt liberi ca 'asa e la stat'.Daca noi nu vom fi acceptati atunci varianta va fi ca statul va lichida combinatul... Ei ne cer noua sa le aratam banii, dar de ce nu au cerut acelasi lucru si lui Mittal Steel, cleor de la Petrom- OMV etc?!"

"Oferim 48 de ore guvernului Pontasa gaseasca o solutie prin care noi sa platim luni la prima ora salariile oamenilor din combinat.I-am prezentat banii acum 3 zile.Am fost azi la una din bancile comerciale ale Romaniei si am cerut sa-mi elibereze o suma similara cu cea oferita de polonez (n.r. 3 mil de euro) pentru intreg combinatul. Banca mi-a spus ca nu-mi poate elibera acei bani azi deoarece e vorba de o suma mare, dar ne-a asigurat ca luni ii vom avea si atunci vom plati salariile. Chiar si daca guvernantii nu vor semna cu noi suntem dispusi sa dam acesti bani daca guvernul va gasi cadrul legal. Ne asumam sa si pierdem acesti bani", a declarat Diaconescu.

Acesta sustine ca negocierile erau prevazute sa dureze pana in februarie dar ca el a cerut ca aceasta perioada sa se scurteze. Diaconescu mai acuza ca in contract au fost operate ilegal mai multe articole.